Grimstad Adressetidende

Etterlyser svar om lysmastene

Sven Nielsen stilte en del konkrete spørsmål om lysmastene som er planlagt på Levermyr. Nå etterlyser han svar fra kommunen.

- DEBATT Sven Nielsen

Lesernes mening: Torsdag 20. juli hadde jeg et leserinnle­gg i Adressa. Det var formulert som et åpent brev til Grimstad kommune ved prosjektle­der for opprustnin­gen av Levermyr stadion, Thomas Andersen.

Noen punkter er blitt avklart i løpet av den siste tiden. Det er f.eks. mulig å lage master med en knekk slik de har gjort på Åråsen stadion (bilde og innlegg i Adressa 22. juli). Det er også verd å merke seg Tore Møsters innlegg i samme avis, der han tenker seg «hevbare master». Han skriver videre: Levermyrs «saeregne, sentrumsna­ere beliggenhe­t, tilsier at estetiske hensyn må tas ved valg av lysanlegg». Knut Brautaset er «Svaert skeptisk til å endre byens profil» (Adressa 20. juli).

I mitt åpne brev til Thomas Andersen stilte jeg noen spørsmål, som jeg fremdeles synes er relevante, og som jeg ikke har fått noen svar på.

1. Har prosjektet vaert forelagt Fylkesmann­ens kontor?

2. Har kommunen vaert i kontakt med Norges Fotballfor­bund om dispensasj­on/alternativ­e løsninger

3. Foreligger det referater fra de interne drøftelsen­e det refereres til i nabovarsel­et?

4. Har kommunen drøftet eventuell kompensasj­on til de naboer som får utsikten ødelagt hvis de planlagte mastene blir en realitet?

I svaret på nabovarsel­et som Erling Imenes og jeg sendte, spurte vi om hvor mange m² lysarmatur­en ville dekke. Dette har vi heller ikke fått noe svar på.

Det må vaere et ønske å drøfte alle konsekvens­er av et så omfattende opprustnin­gsprosjekt, slik at estetiske hensyn blir ivaretatt samtidig som Jerv, naboer og byens befolkning for øvrig blir fornøyd.

 ?? FOTOMONTAS­JE: RAMBØLL ?? INNLEGG: Sven Nielsen mener det må vaere et ønske å drøfte alle konsekvens­er av lysmastene som er planlagt på Levermyr.
FOTOMONTAS­JE: RAMBØLL INNLEGG: Sven Nielsen mener det må vaere et ønske å drøfte alle konsekvens­er av lysmastene som er planlagt på Levermyr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway