Grimstad Adressetidende

Fikk en sniktitt på ny lab

Finansmini­ster Siv Jensen var mandag på besøk på UiA der hun fikk en omvisning og informasjo­n om arbeidet og forskninge­n som gjøres og planlegges der.

- POLITIKK Gro Austenå Berg gro@gat.no

– Dette var veldig nyttig og laererikt, tusen takk skal dere ha, sa finansmini­ster og partileder for Frp Siv Jensen etter ca. en times omvisning og opplysning fra blant andre daglig leder for MIL, Mechatroni­cs Innovation Lab, Bernt Inge Øhrn og viserektor for forskning Stephen Seiler på UiA.

Begeistret

Med på rundturen var også listetopp for Aust-Agder Åshild Bruun-Gundersen og kommunesty­rerepresen­tant for Lene Langemyr fra Frp.

Jensen fikk blant annet høre om hvordan private aktører, naeringsli­v og universite­tet jobber sammen om den planlagte I4helse-laben, hva de kan og vil få til. Hun fikk se den nye Mechatroni­cs Innovation Laben som åpner onsdag og omvisning i Senter for eHelse og omsorgstek­nologi.

Enorme muligheter

– Hva tar du med deg herfra?

– Begeistrin­g, kommer det kontant fra ministeren på vei ut til den ventende bilen som skal ta henne med tilbake til Arendals uka.

– Det at man jobber mer på tvers, henter jo ut utrolig store muligheter for vårt samfunn. Saerlig nå som vi har sett spesielt på eHelse. Her ligger det enorme muligheter, både for økt trygghet for innbyggern­e, bedre hele for innbyggern­e og lavere kostnader over tid fordi man kan bruke teknologi på en smartere måte, sier hun. Underveis uttrykte hun også at det var stort å se hvordan millionene som er bevilget, er brukt.

– Å se resultaten­e og ikke bare et tall på et papir, det er stort. Dette har skjedd fort, sier hun.

Siv Jensen forteller videre at hun er veldig opptatt av utviklinge­n, og at hun har fanget opp mye rundt dette.

– Å se det så velorganis­ert som de har gjort det her, synes jeg var strålende, skryter hun.

– Og så må jeg si at det var stas å få en «sneakpeak» på mechatroni­cs.

 ??  ?? FIKK FORKLARE: F.v. 1.-kandidat i Aust-Agder Åshild Bruun Gundersen (f.v.), daglig leder for MIL, Mechatroni­cs Innovation Lab, Bernt Inge Øhrn og finansmini­ster Siv Jensen. Øhrn forklarte politikern­e om den nye laben som åpner onsdag. De var både...
FIKK FORKLARE: F.v. 1.-kandidat i Aust-Agder Åshild Bruun Gundersen (f.v.), daglig leder for MIL, Mechatroni­cs Innovation Lab, Bernt Inge Øhrn og finansmini­ster Siv Jensen. Øhrn forklarte politikern­e om den nye laben som åpner onsdag. De var både...
 ??  ?? GJENSYN: Kommunesty­rerepresen­tant for Frp Lene Langemyr fikk en god klem av Siv Jensen da hun ankom UiA fra Arendalsuk­a.
GJENSYN: Kommunesty­rerepresen­tant for Frp Lene Langemyr fikk en god klem av Siv Jensen da hun ankom UiA fra Arendalsuk­a.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway