Grimstad Adressetidende

Plukket fartssynde­re i 40-sone

Utryknings­politiets mannskaper på UP 240 er ikke fornøyd med at det var minst 15 bilister som kjørte for fort i 40-sonen opp Vesterled lørdag kveld.

- TRAFIKK red@gat.no

Det var rett før klokken 19 lørdag kveld at en av patruljene fra Utryknings­politiet, UP 240 som vanligvis holder til vestover, hadde tatt turen til Vesterled.

I løpet av halvannen time viste kontrollen til UP-betjentene André Mørch og Espen Pettersen at altfor mange ikke klarer å holde 40-sonen på vei ut av byen retning E18.

Kostet 8.300 kroner

– Vi startet kontrollen klokken 18.55 og avslutter nå klokken 20.20. Status er at vi har stoppet og gitt forenklet forelegg for fartsovert­redelse til 15 sjåfører, forteller UP-betjent Espen Pettersen på UP 240.

Også torsdag kveld skal det ha vaert en fartskontr­oll på Vesterled, men ettersom det ikke var Up 240 som var på stedet, kjenner ikke de til resultatet fra denne kontrollen. At UP ofte er i Grimstad, gjenspeile­s ikke på antallet oms kjører for fort. Og farten de har.

– Den høyeste målte farten var 63 km/t i 40-sonen og ble målt på en mann som kom på motorsykke­l. Da begynner man å naerme seg grensen for førerkortb­eslag, som er på 66 km/t i den fartsgrens­en som er på stedet, legger han til.

Hadde ikke laseren hatt sikkerhets­margin, ville MC-føreren akkurat klart å bli målt til en så høy fart at førerkorte­t hadde blitt beslaglagt. Nå «slapp han unna» med et forenklet forelegg på 8.300 kroner og tre prikker på førerkorte­t.

Er for mange

Kontrollen til UP 240 var blitt varslet på flere sider på Facebook da klokken naermet seg 19.30. Til tross for dette fortsatte det å komme mange bilister som kjørte altfor fort. UP mener dette viser at den vanlige bilist ikke sjekker sosiale medier før de kjører.

– Vi stoppet 15 bførere for fartsovert­redelser, og vi kunne nok ha tatt enda flere hadde vi vaert tre på kontrollen

 ??  ?? KONTROLL: UP-betjentene André Mørch og Espen Pettersen på UP 240 var ikke fornøyd med at 15 bilister ble tatt for å kjøre for fort i 40-sonen ut av Grimstad mot E18 lørdag kveld.
KONTROLL: UP-betjentene André Mørch og Espen Pettersen på UP 240 var ikke fornøyd med at 15 bilister ble tatt for å kjøre for fort i 40-sonen ut av Grimstad mot E18 lørdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway