Grimstad Adressetidende

I egen klasse i junior-NM

Ingvild Meinseth (18) var i en klasse for seg selv både på 100 og 200 meter under junior-NM i Harstad i helgen. Også på stafett ble det seier.

- JUNIOR-NM Dag Eliassen og Rune Helle

18-åringen fra Sørild ble fortjent kåret til beste utøver i J19-klassen under Norgesmest­erskapet. På de to sprintdist­ansene hadde hun full kontroll.

På 100-meteren vant hun på 11.67 i svaert tøffe forhold under mesterskap­ets åpningsdag.

– Under de rådende forhold var dette veldig bra. Heldigvis hadde vi vinden i ryggen i hele dag, sier Ingvild, som hadde 0,5 sekundmest­ers medvind i gulløpet som var hårfint bak hennes personlige rekord på 11,65. Årsbeste er fremdeles 11.66.

Hennes argeste konkurrent, Helene Rønningen fra Tyrving, var ikke med til Harstad denne helgen. Hun stiller derimot under nordisk mesterksap i Sverige til helgen.

– Jeg går for to gull i Sverige også, sier den ambisiøse Sørildjent­a. I fjor tok Ingvild to individuel­le sølv på nordisk, samt gull på stafett.

– Jeg legger listen minst like høyt i år, sier supertalen­tet med bronse fra U20-EM på 100 meter tidligere i sommer.

På den doble sprintdist­ansen var hun like suveren som på 100-meteren. Med tiden 24.14 ble det klar seier – igjen.

Sølv til Johansen

Line Myrestøl Johansen (19) ble på sin side nummer to i høyde med 1.63 fredag. Gullet gikk på 1.66.

– Jeg har personlig rekord på 1,71. Det var skikkelig både surt, kaldt og vått her i Harstad i dag. Derfor må jeg vel si meg fornøyd. Det var skikkelig vanskelige forhold, oppsummere­r Sørild-jenta, som sto over 100-meteren.

– Jeg hadde min beste øvelse her i dag, forteller hun.

Myrestøl Johansen var også med på stafettlag­et som tok gull. Der løp hun sammen med Meinseth, Anastasia Lunde og Sara Dorthea Jensen.

Øvrige resultater

Lunde, som var med på stafettlag­et, kom til start med 12,59 som årsbeste på 100 meter. I forsøket gjorde hun 12,71, og i semifinale­n ble hun nummer fem i sitt heat på 12,55. En liten personlig rekord.

Alexandra Haver (18) ble nummer seks i kule på 10.54.

 ??  ?? KALDT: Det var ordentlig tøffe forhold i Harstad denne helgen med kraftige vindkast. Meinseth lot seg ikke påvirke og hadde full kontroll.
KALDT: Det var ordentlig tøffe forhold i Harstad denne helgen med kraftige vindkast. Meinseth lot seg ikke påvirke og hadde full kontroll.
 ??  ?? GULL: Ingvild Meinseth reiste hjem fra Harstad med tre gull etter junior-NM.
GULL: Ingvild Meinseth reiste hjem fra Harstad med tre gull etter junior-NM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway