Grimstad Adressetidende

Klar for siste innspurt i årets festival

Torolf Kroglund er klar for søndag og siste del av årets Ibsen- og Hamsundage­r, dagsoppleg­get med Siri Hustvedt på UiA og Catilina. Han håper på fullt hus, som resten av festivalen har hatt.

- LØRDAGSINT­ERVJUET bJanicke Yttervik janicke@gat.no

– Hva skal du denne helgen?

– Da skal jeg arrangere siste del av Ibsen- og Hamsundage­ne, for på søndagen er det et forum på UiA, hvor det snakkes fag med Siri Hustvedt, Finn Skårderud og to psykologer. Senere på dagen skal det vaere samling i Catilina, med Skårderud og Hustvedt. Det blir et heldagsopp­legg for de som vil.

Det er solgt bra med billetter, så jeg tror det blir fullt. – Hvorfor er Ibsen- og Hamsundage­ne så viktige?

– Fordi det er en litt annen festival enn mange andre, det er mye underholdn­ing, musikk og kos, men man tar også med seg noe mer, noe man kan bli inspirert av, tenke noen nye tanker om, som gjør at livet blir rikere, sagt med litt store ord.

Det gjør en slik festival viktigere enn mange andre. – Er det en liten lettelse når årets festivalda­ger er over?

– Ja, det er veldig intenst når det står på. Som festivalsj­ef er jeg den siste som legger meg og den første som står opp. Det tar en uke å akklimatis­ere seg etterpå. Og vi er alltid spente på om programmet treffer, om det kommer folk. Det har vaert nesten fulle hus, og da kommer den største lettelsen, og så er det at de som kommer skal ha det gøy,og sette pris på å vaere der. Og at publikum ser at programmet ikke er tilfeldig, men har en rød tråd. Det er det ganske mange som ser, og det er jeg glad for. – Hva liker du å gjøre ellers i helgene?

– Folk tenker kanskje at jeg er en kultursnob­b, men jeg har mange hobbyer. En god helg er også å se engelsk fotball på tv. Ellers er jeg en friluftsma­nn, og selvfølgel­ig også interesser­t i kultur av alle sorter. Jeg har ikke problemer med å få tiden til å gå. – Er det noe du må se på tv?

– Det er engelsk fotball, det er nok det eneste. Ellers ser jeg en del på Youtube. – Hva leser du?

– Jeg leser veldig mye, alt mulig, både romaner, men også sakprosa, jeg liker godt faktabøker, om alt mulig. Jeg er altende. Jeg har til enhver tid fire-fem bøker jeg leser. Det blir mange bøker gjennom året. – Brenner du for noe?

– Jeg brenner for en opplyst offentligh­et, kultur, kunnskap og rettferdig­het, jeg er litt politisk engasjert. – Tror du det er mer mellom himmel og jord?

– Jeg er i hvert fall åpen for det, åpen og søkende. Jeg har ikke bestemt meg for å tro, men jeg har lyst å tro. Men jeg har ikke helt klart det enda.

 ??  ?? SNART FERDIG: Søndag er siste arrangemen­t av årets Ibsen- og Hamsundage­r for festivalsj­ef Torolf Kroglund.
SNART FERDIG: Søndag er siste arrangemen­t av årets Ibsen- og Hamsundage­r for festivalsj­ef Torolf Kroglund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway