Grimstad Adressetidende

Nå er de på vei inn i elvene

– Vi har hatt flaks med vaeret, så langt, forteller Anders Topland, som er på vei til Ibiza i en Ibiza.

- BÅTREISE

Sist søndag kastet Anders Topland loss og cruiset ut fra Grimstad sammen med Tore Terkelsen, som er med som mannskap den første uka.

For Topland blir det en reise i rundt to måneder gjennom Europa, ut i Middelhave­t og til Ibiza med den 28 fots store Ibiza.

Gått veldig greit

Hittil har turen forløpt uten problemer, men med flotte inntrykk og opplevelse­r.

– Vi tok det litt pent i starten, for vi var usikre på vaeret. Vi gikk østover langs kysten og passerte blant annet Jomfruland. Det var fine inntrykk, forteller Topland.

Deretter krysset de over til Sverige og kjørte nedover den svenske vestkysten.

– Vi tok over Storebaelt. Det var mektig å passere under Storebaelt­sbroa.

Elvefart i sju knop

Torsdag skulle Topland & co. gå inn Kielkanale­n. Det er en tur på 10 timer, før de skulle videre forbi Cuxhaven og de indre vannveiene til Oldenburg og inn på Rhinen.

– Det var mye båttrafikk når vi kom mot Kiel. Mange fritidsbåt­er, spesielt seilbåter, og nyt- tetrafikk. Vi fikk litt kjeft over VHF-radioen fordi vi ikke helt gjorde som vi skulle med en gang, men etter at vi fikk beskjed gikk det fint.

En fryd

Topland sier at båten fungerer som den skal.

– Turen har vaert en ren fryd. Vi har ligget i 30 knop og surfet nedover langs deler av kysten. Men nå som vi går inn på elvene må vi holde oss i sju knop, poengterer Topland.

 ??  ?? PÅ TUR: Anders Topland og hans mannskap er kommet til Kielkanale­n. Her fra avreisen fra Grimstad søndag, da turen mot Ibiza startet.
PÅ TUR: Anders Topland og hans mannskap er kommet til Kielkanale­n. Her fra avreisen fra Grimstad søndag, da turen mot Ibiza startet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway