Grimstad Adressetidende

– Kan inspirere andre

– Det at en har fått det til å fungere her, er noe som kan inspirere andre, sa nestleder i Ap Hadia Tadjik da hun var på besøk hos Øygardens Institutt fredag.

- POLITIKERB­ESØK

– Vi er i gang etter sommerferi­en. Tenk om noen politikere eller andre viktige folk hadde hatt lyst til å vite mer om oss. Valg til høsten og greier, skrev Stine Kocian på Øygardens Institutts Facebook-side 9. august.

Et behov

Lokalpolit­iker Anne Merete Holmberg fikk ballen til å rulle, og fredag dukket nestleder i Arbeiderpa­rtiet Hadia Tadjik, stortingsk­andidatene for AustAgder Tellef Inge Mørland og Cecilie Knibe Hanssen opp sammen med lokalpolit­ikerne Per Svenningse­n, Sanjin Kazagic og Holmberg.

– Det som jeg synes er så fint med tilbudet, er at det i så stor grad er basert på frivilligh­et. Det gir en helt annen type naerhet mellom dem som er her som brukere, og de frivillige og som er med på aktivitete­ne og bidrar til at ting skjer, sier Tadjik etter at leder Stine Kocian har fortalt henne og de andre politikern­e om hvordan det hele startet, hva de holder på med av aktivitete­r og det arbeidet som blir lagt ned for å få ting til å gå rundt.

– Vi vet at i årene som kommer, blir det stadig flere eldre, og det er et behovet for at det skal vaere ordentlige dagtilbud for godt voksne mennesker som til vanlig kanskje bor hjemme, og som klarer seg fint, men som har et behov både for å vaere i aktivitet og for å vaere sosialt fellesskap og bli stimulert på den måten, fortsetter hun.

Spennende

Kocian fortalte blant annet at aktivitete­n og fellesskap­et kan bidra til at sykdommen ikke utvikler seg like fort, men at fokuset ikke er på sykdommen.

– Kommer du til å bruke Øygardens Institutt som eksempel andre steder?

– Absolutt, svarer arbeiderpa­rtipolitik­eren.

– Samtidig er noe av det som er så unikt ved det, at initiative­t kommer fra bunnen, fra noen ildsjeler som har sett at behovet er der, og har klart å skape en frivillig drift ut av det. Det er en arbeidsmåt­e som er spennende, men den er veldig avhengig av at det finnes den typen folk som er med på å ta det ansvaret, fortsetter hun, og legger til at det hun kan bidra med politisk, både er å gjøre det kjent og bidra til at de har økonomi til å få det til å gå rundt.

 ??  ?? PÅ BESØK: (F.v.) Stortingsk­andidat for Aust-Agder Tellef Inge Mørland (Ap), nestleder i Ap Hadia Tadjik, stortingsk­andidat Cecilie Knibe Hanssen fikk en god omvisning hos Øygardens Institutt på av primus motor og leder Stine Kocian fredag formiddag. De...
PÅ BESØK: (F.v.) Stortingsk­andidat for Aust-Agder Tellef Inge Mørland (Ap), nestleder i Ap Hadia Tadjik, stortingsk­andidat Cecilie Knibe Hanssen fikk en god omvisning hos Øygardens Institutt på av primus motor og leder Stine Kocian fredag formiddag. De...
 ??  ?? HÅNDTRYKK: Nestleder i Ap Hadia Tadjik (t.h.) ble ønsket velkommen av Stine Kocian og Jon Arthur Løyning.
HÅNDTRYKK: Nestleder i Ap Hadia Tadjik (t.h.) ble ønsket velkommen av Stine Kocian og Jon Arthur Løyning.
 ??  ?? KAFFE: 17 frivillige er tilknyttet Institutte­t som nå har venteliste for besøkende.Tadjik tok seg tid til å hilse på alle rundt bordene.
KAFFE: 17 frivillige er tilknyttet Institutte­t som nå har venteliste for besøkende.Tadjik tok seg tid til å hilse på alle rundt bordene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway