Grimstad Adressetidende

Lei av lort på stranda

Constance L’orange Nyhus bader nesten hver morgen på bystranda, men nå vurderer hun å slutte på grunn av store mengder hundeavfør­ing på den lille sandflekke­n.

- BYMILJØ Øystein Bjerkestra­nd

– Siden bystranda ble anlagt for noen år siden, har jeg benyttet den både til morgenbad og til å ha med barn på fine dager. I år er den gleden borte, forteller hun.

– I løpet av den siste uken har jeg vaert der flere ganger, og hver gang har jeg funnet store hundelorte­r i sanden, fortsetter den ivrige baderen.

Også da Adressa møter Nyhus på stranda ligger det avføring på stranda. Opptil flere. Hun mener det åpenbart må vaere noen som lufter hunden sin fast på stranda uten å plukke opp avføringen.

– Her om dagen lå det fem sore lorter rett nedenfor trappen. Det luktet og gjorde morgenbade­t utrivelig, sier hun.

Skilt

Men det er ikke bare for sin egen del hun reagerer. På sommeren er stranda og området hyppig besøkt av barnefamil­ier. Med unger som liker å leke og grave på stranda kan det fort bli ekkelt.

– Plutselig finner man hundeavfør­ing nedgravd i sanden. Nå må vi få dem det gjeldertil å forstå at de ødelegger en nydelig badestrand når de lar det bli et hundetoale­tt, fastslår Nyhus.

Hun ønsker ikke å vaere en moralist eller peke på noen, men håper at problemet kan løses.

Rett ved siden av stranda ligger det for øvrig en liten flekk med sand hvor det er satt opp et skilt hvor det står «luft gjerne hunden, men ikke her». Skiltet er ikke satt opp av kommunen, men i privat regi.

– Det kan vaere en start å sette opp et lignende skilt på stranda, sier Nyhus.

Et annet alternativ kan vaere å ha søppelkass­er, slik at det er enklere for hundeeiere å kvitte seg med posene.

– Men jeg skjønner at det blir merarbeid for kommunen, avslutter Nyhus.

 ??  ?? BAESJ: Nederst på bildet ser dere hundeavfør­ing. Dette opplever Constance L’orange Nyhus hver gang hun bader på stranda.
BAESJ: Nederst på bildet ser dere hundeavfør­ing. Dette opplever Constance L’orange Nyhus hver gang hun bader på stranda.
 ??  ?? LUFTING: Noen har satt opp et skilt i privat regi.
LUFTING: Noen har satt opp et skilt i privat regi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway