Grimstad Adressetidende

Frykter omorganise­ring kan ende som rettssak

Arnt Gunnar Tønnessen (V), Trond Erik Bognø (H) og Terje Stalleland (Uavh) er alle kritiske til rådmannens pågående omorganise­ringsprose­ss. Tønnessen frykter den kan ende i retten.

- INNKJØPSSA­KEN Kjetil Karlsen

Dette kom frem da rådmann Tone Marie Nybø Solheim orienterte formannska­pet om den pågående omorganise­ringsprose­ssen. En del av innholdet i den nye organiseri­ngen er blant annet dagens kommunalsj­ef for virksomhet­sstyring, TrondVegar Johansen, får ansvaret for økonomi og økonomirel­aterte områder. I tillegg skal det opprettes en ny sektor, foreløpig kalt Organisasj­on, og en ny kommunalsj­ef for denne, og denne sektoren skal få ansvaret for HR og HR relaterte områder, kommunikas­jon og digitalise­ring.

Trenger spisset funksjon

Begrunnels­en for denne endringen er at rådmannen trenger en noe mer «spisset» økonomifun­ksjon i sin ledergrupp­e samtidig som rollene på området må defineres og avklares.

– Kommunen har også utfordring­er med tanke på budsjetter­ing og økonomisty­ring, og vi har over tid hatt utfordring­er med budsjetter­ingen. Har vi de rette budsjetten­e? Under- eller overbudsje­tterer vi? Dette bør få et forsterket fokus, sa rådmannen i møtet.

Føler seg fratatt oppgaver

Adressa har skrevet flere saker om at både rådmannens spesialråd­giver Ragnar Holvik, pg økonomisje­f Helge Moen begge er svaert kritiske til den omorganise­ringen som nå skjer, og at de begge føler seg fratatt arbeidsopp­gaver og degradert. Holviks advokat Birthe Eriksen mente sågar at Holvik med dette blir plassert i et bøttekott.

Posisjonen, med ordfører Kjetil Glimsdal (KrF), var alle glade for de grepene som rådmannen nå tar. Glimsdal var for eksmeple glad for den spissinga på økonomiomr­ådet og oppfølging­en av budsjetter­ingen som rådmannen legger opp til.

Opposisjon­en på sin side var derimot misfornøyd med mye av det som nå skjer. Arnt Gunnar Tønnessen (V), Trond Erik Bognø (H) og Terje Stalleland (Uavh.) var alle svaert kritiske til tidsplanen og at hele omorganise­ringsprose­ssen skal gjennomfør­es før de to varslersak­ene er ferdig behandlet.

– Veldig uheldig

– I utgangspun­ket er denne omorganise­ringen rådmannens ansvar, så jeg vil ikke mene så mye om det, men slik saken er nå med to varslingss­aker og gjengjelde­lsessaker, er det veldig uheldig at dette ligger som en tåke over hele prosjektet. Jeg skulle ønske dette var avgjort før vi kom til dette, sa Stalleland.

Arnt Gunnar Tønnessen var enda tydeligere. Han synes for det første det er vanskelig å se at det som skjer på økonomiomr­ådet er en styrking av den sektoren.

– Det som skjer er at vi fratar den mest kompetente økonomimed­arbeideren sine arbeidsopp­gaver og plasserer det inn på en måte som jeg oppfatter som veldig utydelig, sa han.

– Jeg kan skjønne ham

– Så er det elefanten i rommet, varslerne. Helt uavhengig av rådmannens intensjone­r, mener disse to det dreier seg om gjengjelde­lse. Det har vaert protestert mot prosjektet, når og på hvilken måte de har blitt informert. Et eksempel kan vaere at høringen avsluttes den 13. august, det er høring den 14. august og økonomisje­fen innkalles til møte 15. august. Da kan jeg skjønne at han oppfatter at løpet er lagt, sa han også, før han la til.

Han var også bekymret for den situasjone­n kommunen er i med to varslersak­er og advokater som er på banen, den ene med krav om økonomisk oppreisnin­g.

– Hvis dette kjøres igjennom kan dette havne i et rettsforli­k. Er vi forberedt på det? Dette vil jeg derfor så sterkt som mulig oppfordre rådmannen til å utsette, sa han.

Han fikk også full støtte av Trond Erik Bognø, og de ville alle ha utsatt saken.

Utsetter saken

Etter først å ha kommet med et forslag om å utsette saken, trakk Tønnessen senere dette, og de ble enige om at rådmannen får fortsette med prosjektet og at hun skal komme tilbake til kommunesty­ret med saken i november.

 ??  ?? STO SAMMEN: Trone Erik Bognø, Arnt Gunnar Tønnesen og Terje Stalleland var sammen om innvending­ene mot den planlagte omorganise­ringen.
STO SAMMEN: Trone Erik Bognø, Arnt Gunnar Tønnesen og Terje Stalleland var sammen om innvending­ene mot den planlagte omorganise­ringen.
 ??  ?? KRITISK: Arnt Gunnar Tønnessen er ikke fornøyd med det som skjer i omorganise­ringen.
KRITISK: Arnt Gunnar Tønnessen er ikke fornøyd med det som skjer i omorganise­ringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway