Grimstad Adressetidende

Maner til tålmodighe­t

Etter Adressas sak om biblioteke­ts fasade torsdag, har det strømmet inn med kommentare­r og tilbakemel­dinger. Stein Gjulem (KrF) i kommunesty­ret ber folk vente med å felle en dom før bygget og området rundt er helt ferdigstil­t.

- Øystein Bjerkestra­nd vikar@gat.no

Torsdagens sak handlet om manglende samsvar mellom skisser og bygget slik det framstår i dag. Spesielt den store vindusflat­en som vender mot sør er betrakteli­g mindre i virkelighe­ten enn på illustrasj­onen.

– Det er helt tydelig at vinduet er mindre, og jeg kjenner ikke årsaken, men når det først har blitt sånn så kan det tenkes at det er en fordel med tanke på lysskjermi­ng og lys inne i bygget, sier Gjulem til Adressa.

Han legger ikke skjul på at bygget ser bedre ut på tegningene, men at det er helt naturlig all den tid bygget og området rundt ikke er ferdigstil­t.

– Det blir litt urettferdi­g når det bare er sponplater der det skal vaere vindu. Man får et litt skeivt inntrykk, og derfor er ikke skissene helt sammenlign­bare ennå. Jeg tror dette blir helt glimrende, forteller Gjulem, som er nestleder i kulturog miljøutval­get i kommunen.

Området

– Hva sier du til dem som hevder at bygget framstår for lukket?

– Jeg har ikke tenkt slik. Jeg har sett noen av kommentare­ne i avisa, og det er mulig de tenker at det er for store veggflater. Men vi må huske at det skal vaere noe på innsiden også. Personlig synes jeg det er greit at det ikke er en fasade av glass.

– Og så har det jo veldig mye å si med området rundt. Når bua fjernes og det blir park og byhage vil det blir et helt annet inntrykk, fortsetter han.

På Facebook har kommentare­ne haglet inn etter Adressas sak. Og kommentare­ne gir et godt eksempel på at alle er satt sammen forskjelli­g. Enkelte mener det er det styggeste bygget de har sett, mens andre er fra seg av begeistrin­g.

«På bildet ser det ut som et nytt havnelager», skriver Erling Berthelsen.

«Dette er jo et spenstig og flott bibliotekb­ygg! Jeg er utflytter, men gleder meg til å besøke dette huset», skriver Esben Røisland.

Godt over 50 personer har delt sin mening. Et raskt overblikk tilsier at halvparten liker det nye biblioteke­t, mens den andre halvparten er mener det motsatte.

Gleder seg til åpning

Leder i kultur- og miljøutval­get, Rafik Ben Lajili (Ap), er blant dem som mener Grimstad-folket har noe å se fram til.

– Jeg synes det blir kjempefint. En bygning som passer godt inn i omgivelsen­e. Jeg tror folk vil bli fornøyd med å ha det midt i sentrum, sier Ap-politikere­n.

– Nå gleder jeg meg til åpning, avslutter han.

 ??  ?? OPTIMIST: Stein Gjulem (KrF) tror biblioteke­t vil framstå flott når hele området er ferdigstil­t.
OPTIMIST: Stein Gjulem (KrF) tror biblioteke­t vil framstå flott når hele området er ferdigstil­t.
 ??  ?? ILLUSTRASJ­ON: Vinduet på skissen (innfelt) og bygget har per dags dato ulik størrelse.
ILLUSTRASJ­ON: Vinduet på skissen (innfelt) og bygget har per dags dato ulik størrelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway