Grimstad Adressetidende

Langt nede etter «utilgiveli­ge feil»

Med sol fra naermest skyfri himmel og over 2000 tilskuere var bordet dekket til fest på Levermyr onsdag kveld. Men i løpet av 90 minutter ble champagne byttet ut med gravøl.

- OBOS-LIGAEN Øystein Bjerkestra­nd vikar@gat.no

Arendal ble nemlig den store festbremse­n på Levermyr med sin 3-2-seier. Etter over 300 minutter uten scoring, vartet laget like godt opp med tre fulltreffe­re mot erkerivale­n fra vest.

Dermed ble det tre svaert tiltrengte poeng for gjestene fra Arendal, mens Jerv måtte tusle slukøret av Levermyr-gresset.

– Det er utrolig surt at vi ikke klarer å levere bedre når det er så mange som er glad i Jerv på tribunen, sa Sandstø etter det bitre tapet.

– Vi er stort sett det førende laget, men slipper inn to utilgiveli­ge mål. Det er forferdeli­ge slurvefeil pasningssp­illet uten press på oss. Det er verdens enkleste pasninger, så det er for dårlig, fortsatte Jerv-treneren.

For det var Arendal sjokkerte publikum på Levermyr ved å ta ledelsen etter et enn drøy halvtime. Jerv hadde kast inne på egen halvdel, men tapte den første duellen. To trekk senere var ballen ho Jakob Rasmussen som banket ballen ned i venstre hjørne.

Stillheten ble derimot raskt erstattet med jubel da Andreas Hagen stanget inn utligninge­n etter flott forarbeid av Brice Wembangomo to minutter senere. Fra kort hold stupheadet midtbanesp­illeren inn utligninge­n.

På overtid

Men gjestene var ikke ferdigscor­et i første omgang. På grunn av en grusom skade på Arendal-målvakt Anders Gundersen, som senere viste seg å vaere brudd i begge leggbeinen­e i høyrebeine­t, ble det lagt til sju minutter i første omgang. I det femte av disse scoret Arendalgut­ten Ylldren Ibrahimaj etter nok et svakt balltap av Jerv.

Flyten fortsatte for Arendal like etter pause da Willy Pepa headet inn 3-1-scoringen før det var spilt ett minutt av andre omgang.

– Vi er i overtall i boks, også scorer banens minstemann - på hodet! Ikke til forkleinel­se for Pepa, for han er en god fotballspi­ller, men der skal vi klare å forsvare oss. Det blir til slutt matchavgjø­rende, sa Sandstø.

Idé-kanon

Nysignerin­gen Idé Gomes sørget imidlertid for ny spenning med en skikkelig kanonkule fra 18 meter. Da var det over en halvtime igjen av kampen, men til tross for at Jerv sendte fram omtrent rubbel og bit, ble det ikke flere scoringer. Arendalfor­svaret sto godt imot, samtidig som innleggene fra Jerv ble for upresise.

– Vi begynner nok å slå langt litt for tidlig. Vi blir for utålmodige. Når vi triller ball og får innlegg høyere i banen, blir det farligere med en gang.

– Er det spillerne som blir for ivrige, eller er det en beskjed fra benken?

– Vi sier ikke noe om å slå langt, men det ble sånn at førstemann som fikk ballen feide den oppover. Mot slutten må det bli sånn, men vi starter nok litt tidlig, erkjente Sandstø etter kampen.

Tapet gjør at Jerv ligger på 13.-plass i serien, kun én plass over nedrykkskv­aliken. Men selv om det plassering­smessig er tett, så skiller det hele sju poeng til Fredriksta­d.

 ?? FOTO: ARKIV ?? FRUSTRERT: Arne Sandstø likte dårlig Jervs balltap foran to av scoringene.
FOTO: ARKIV FRUSTRERT: Arne Sandstø likte dårlig Jervs balltap foran to av scoringene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway