Grimstad Adressetidende

Fire seire med håndbrudd

Travtrener Johan Kringeland Eriksen har vunnet 22 løp til nå i år. De fire siste seirene har han tatt med brukket hånd.

- TRAV

Uhellet med hånden skjedde tidligere denne måneden, da hesten Johan Kringeland Eriksen holdt ble skremt av en bil. Men jobben som travtrener og kusk har gått sin vante gang uansett, og siden uhellet skjedde har Kringeland Eriksen tatt fire seire til.

Flyttet til Inntjore

Johan Kringeland Eriksen startet opp som travtrener på Frivoll travbane rundt 1.august i fjor. Nå har han flyttet hestene sine opp til stallen på Inntjore. Det ligger det ingen dramatikk bak, forsikrer han, kun bedre treningsfo­rhold, synes Kringeland Eriksen.

I tillegg gikk også kontrakten med travtrener­en automatisk ut etter ett år.

– Jeg hadde det veldig fint på Frivoll, men nå trives jeg godt på Inntjore. Det er like mye folk her som på Frivoll, og veldig fine forhold, sier travtrener­en fornøyd.

27 hester

Han har ansvaret for 27 hester, 20 av dem står på Inntjore, mens syv står hjemme på gården han har på Frivoll, et steinkast fra travbanen.

Og det er tydelig at det går bra om dagen. Ved starten av året var målet hans 15 trenerseir­e. Til nå i år har det blitt 11 trenerseir­e og 22 seire totalt.

– Jeg er fornøyd, jeg hadde jo 22 seire totalt i hele fjor, sier han. Samtidig er Kringeland Eriksen også en av de yngste kuskene her til lands.

– Jeg føler jeg har satset i riktig landsdel, for antall hester har bare økt, og så har jeg mye bra folk rundt meg. Alt har egentlig klaffet veldig bra, sier han.

Han bor den lille gården sin på Frivoll, der har han syv åringer som skal temmes. Til å hjelpe seg med alle hestene har han tre ansatte.

– Jeg har kjøpt meg en god hest, med god stamme og som ser veldig fin ut. Det er kun to avkom som denne i Norge. Denne åringen ønsker jeg nå å få folk meg med på, sier han. Andelshest­en er halvveis utsolgt.

– Dette er jo for de som ønsker å vaere med på noe sosialt, treffe andre hesteiere, og finne på litt samme, sier Kringeland Eriksen.

 ??  ?? SEKS SEIRE: Kringeland Enok har tatt seks seire for Johan Kringeland Eriksen, som både kjører og trener hesten. Da får det heller vaere at det var den hesten som var skyld i håndbrudde­t.
SEKS SEIRE: Kringeland Enok har tatt seks seire for Johan Kringeland Eriksen, som både kjører og trener hesten. Da får det heller vaere at det var den hesten som var skyld i håndbrudde­t.
 ??  ?? ANDELSHEST: Johan Kringeland med åringen Golden Daqury, som han selger som andelshest.
ANDELSHEST: Johan Kringeland med åringen Golden Daqury, som han selger som andelshest.
 ??  ?? SLAPPER AV: Kringeland Enok trives i nye omgivelser på Inntjore.
SLAPPER AV: Kringeland Enok trives i nye omgivelser på Inntjore.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway