Grimstad Adressetidende

Tilbake i Express

Express har ikke hatt hovedtrene­r siden Mathias Hortin trakk seg i slutten av juli. Torsdag ettermidda­g var trenerkaba­len i boks.

- 3. DIVISJON

– Roy Ludvigsen er tilbake i Express som konsulent og mentor. Jan Erik Stiansen blir hovedtrene­r, Steinar Berås assistent og Jon Pile keepertren­er. Det er en meget god løsning for Express, bekrefter daglig leder i Express, Magne Aslaksen, overfor Adressa.

Det betyr at det ikke ble noe av løsningen man har jobbet med siden Hortin trakk seg. Tidligere har det ifølge klubben kun gjenstått formalitet­er med Peer Danefeld, men torsdagens ansettelse tyder på at disse formelle utfordring­ene ikke har blitt løst.

– I en slik prosess må man alltid ha en plan B. Det er jo ikke til å legge skjul på at vi hadde lyst å ha med Roy etter sesongen i fjor, men det var en del ting som måtte på plass. Vi har vaert i dialog med ham i hele sommer, og nå sa han seg villig til å bli med, sier Aslaksen.

Samarbeid

Jan Erik Stiansen fungerte som assistent under Hortin, men har hatt hovedansva­ret siden han trakk seg. Hensyn til jobb og familie har imidlertid gjort at han ikke ønsker å baere ansvaret alene. Derfor har han fått med seg Ludvigsen som konsulent og mentor. Ludvigsen ga seg som Express-trener etter sju sesonger i klubben, men noen måneder senere er han tilbake.

– For det første har man jo lyst å bidra i en klubb man har vaert i sju år når man ser de sliter med det ene og andre. Det handler om resultater og å få folk på plass. Så da måtte vi finne en løsning hvor jeg kan bidra, men ikke 1000 prosent, for å si det sånn, sier Ludvigsen.

– Det innebaerer at jeg har trening før kamp og er med på kampdag. Samtidig har jeg løpende dialog med Jan Erik som har hovedansva­ret. Laget sliter i bunn av sin avdeling i 3. divisjon. Opp til trygg plass skiller det hele ni poeng. Ludvigsen mener to ting må på plass, og deretter vil poengene komme.

– Gleden over å få lov til å spille fotball og hardt arbeid. Så må vi selvfølgel­ig ha rammer på plass når det gjelder offensiv og defensiv struktur, men det er ikke farlig å spille fotball.

Trenger poeng

Førsteprio­ritet er å ha det gøy. Fotballen er et fristed og et sted hvor man kan smile og kose seg, fastslår Ludvigsen. Første utfordring trenertrio­en Ludvigsen, Stiansen og Berås blir lørdagens hjemmekamp mot Staal Jørpeland. Rogalandsl­aget ligger to plasser foran Express på tabellen og er en kamp Fevik-laget trolig må vinne for å unngå nedrykk.

For Mange Aslaksen er det godt å ha trenertrio­en på plass, men erkjenner samtidig at det er nå poengjakte­n starter.

– Vi må slå Staal. Gjør vi det har vi plutselig litt heng. Deretter venter kamper mot Brodd og Bryne 2 som også ligger på nedre halvdel. Det blir tre viktige kamper, sier Aslaksen.

 ?? FOTO: ARKIV ?? TRENER: Roy Ludvigsen blir med som konsulent og mentor i Express.
FOTO: ARKIV TRENER: Roy Ludvigsen blir med som konsulent og mentor i Express.
 ??  ?? LEDER: Magne Aslaksen er glad for å ha løst trenerkaba­len.
LEDER: Magne Aslaksen er glad for å ha løst trenerkaba­len.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway