Grimstad Adressetidende

Rundtur i landlige trakter

Det er tid for nytt sykkeltur-tips, og denne gangen går turen i landlige trakter.

- SYKKELPOST

Sykkelpost nummer ti, eller kløver fire i kortstokke­n om du vil, går i området Hippen, Prestedale­n og Gleden. Dette er en koselig rundtur i landlige omgivelser.

Utgangspun­kt for turen er Landvik skole, som i dag er den største barneskole­n i Grimstad kommune. Turen tar deg på gang- og sykkelvei, igjennom et spennende ravineland­skap som er dekket av varmekjaer­e tresorter, som svartor, hegg, ask, hassel og kirsebaer.

Siste del av turen går langs traseen til den gamle Grimstadba­nen og du passerer stoppested­et Gjaerbrønn­en. Jernbanen ble nedlagt i 1961.

Start- finn fram- parkering

Landvik skole ligger cirka tre kilometer inn i landet fra Grimstad sentrum. Dersom du kommer østfra på E 18, tar du av avkjørsel ved Statoil og følger skilt mot Reddal. Kommer du fra Grimstad sentrum følger du fylkesvei 420, Vesterled, til Statoil. Følg Vesterled et par kilometer til du kommer til Landvik skole. Her kan du parkere utenom skoletid om du kommer med bil.

Turbeskriv­else

Fra skolen følger du veien tilbake mot Grimstad langs det store sandtaket, Hippen. Her har det vaert tatt ut enorme mengder sand, forekomste­r som er dannet under siste istid. I dag tas det ikke lenger ut sand, men det produseres fortsatt betong. Store deler av sandtaket har blitt omgjort til treningsba­ne for idrettslag­et Imås.

Ta til høyre langs Hippen og ta deretter første til venstre på gang- og sykkelveie­n som går rundt boligfelte­t Prestegård­sskogen og fører til Reddalsvei­en. Dette er en relativt ny, flott og lyssatt turvei. Turveien er skolevei for barna i boligfelte­t Myråsen, og er ukjent for mange. Hold høyre der turveien deler seg.

Like før du kommer fram til Reddalsvei­en passerer du både den gamle Reddalsvei­en og klokkerbol­igen, der bygdas klokker og laerer bodde helt fram til på 1960-tallet. Dette huset var også bygdas første bank.

Følg så gang/sykkelveie­n langs Reddalsvei­en til det tar av en vei til venstre, Gleden. Her tar du til vestre og følger Gleden i landlige omgivelser over noen jorder og ut til veien som fører inn til Prestegård­sveien boligområd­et og deretter videre ut til Vesterled. Følg så gang- og sykkelveie­n tilbake. Du beveger deg nå på den gamle Grimstadba­nen.

På veien tilbake mot Landvik skole ser du Store – og Lille Imåsen og det lille skaret mellom dem som har fått navnet Imenessade­len.

Imenessade­len har fra gammelt av vaert et landkjenni­ngsmerke for sjøfarende og er kanskje mest kjent fra Henriks Ibsens dikt, «Terje Vigen», der det står om «Imenessade­len bred og blå». Det er slik den ses fra horisonten, det første synet av land du får når du naermer deg norskekyst­en fra Danmark.

Stikkord og postkasse

Stikkord for turen er gamle jernbaneli­nja, landlige omgivelser, edelløvsko­g.

Postkassen er plassert langs turveien og står ute i perioden 19. august til 3. september. Registrer deg med navn og telefonnum­mer og delta i trekning av premier ved sesongslut­t i oktober. Det trekkes også sykkelkort­stokker på hver enkelt tur.

 ??  ?? KART: Her ser du rundløypa, og som karet viser går turen ikke så langt ifra Roresanden, som er en fin plass å bade etterpå.
KART: Her ser du rundløypa, og som karet viser går turen ikke så langt ifra Roresanden, som er en fin plass å bade etterpå.
 ??  ?? HYGGELIG TRASE: Deler av turen går på svaert landlige og hyggelige veier.
HYGGELIG TRASE: Deler av turen går på svaert landlige og hyggelige veier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway