Grimstad Adressetidende

Håper ordføreren vil heise flagget

Line Ostad (H) utfordret og oppfordret ordføreren til å heise regnbuefla­gget i forbindels­e med Skeive Sørlandsda­ger, men fikk nei til svar. Nå håper hun Kjetil Glimsdal (KrF) snur.

- SKEIVE SØRLANDSDA­GER Gro Austenå Berg

Line Ostad (H) har ikke gitt opp håpet om at regnbuefla­gget skal vaie på Rådhuset denne uken. I likhet med flere andre politikere håper hun ordføreren snur og likevel heiser flagget.

– Jeg er skuffet, men arrangemen­tet varer til lørdag. Han har tid til å snu. Det er bedre sent enn aldri, sier Ostad.

– Når det er andre ordførere som har funnet en måte å gjøre dette på, så bør det vaere mulig i Grimstad også. Det handler til sjuende og sist om hvilket signal man ønsker å sende, fortsetter kommunesty­rerepresen­tanten.

Tidligere denne uken sendte Ostad følgende utfordring til Glimsdal:

«Kan ordføreren love at han vil heise regnbuefla­gget over rådhuset i Grimstad slik Høyreordfø­reren i Kristiansa­nd gjorde i fjor?»

Ordføreren­s svar var at han ikke kommer til å ta initiativ til å heise flagget, selv om kommunen har fått tilsendt regnbuefla­gget i posten.

– Jeg kommer ikke til å ta initiativ til å bruke dette flagget på kommunens offentlige flaggsteng­er, og det har ingenting å gjøre med hvilken organisasj­on som har bedt oss om å heise flagget. Men jeg ønsker ikke bidra til en praksis der kommunens flaggsteng­er benyttes til å promotere interesseo­rganisasjo­ner eller foreninger. Hvis kommunens flaggpraks­is skal endres, så trenger vi en bredere politisk debatt om det. Det bør ikke vaere ordførers avgjørelse alene, svarte han.

I sin utfordring til ordføreren skrev Ostad at bakgrunnen for saken er at den høyreekstr­eme gruppa Den nordiske motstandsb­evegelse gjennomfør­te en aksjon i Kristiansa­nd hvor de brant regnbuefla­gget og hang opp bannere og plakater med budskap om at de ville knuse «homolobbye­n».

– Som svar tok ordføreren i Kristiansa­nd, Harald Furre, initiativ til å heise regnbuefla­gget over rådhuset, skrev hun.

– Det var den samme gruppa som sto på stand og delte ut flyers i Grimstad lørdag, la hun til.

Har fått flagg

Ifølge Ostad har foreningen for kjønns- og seksualite­tsmangfold (FRI) sendt ut regnbuefla­gg til alle kommunene på Sørlandet med en oppfordrin­g om å flagge med dette for å markere støtte under Skeive Sørlandsda­ger.

– Jeg håper ordføreren vil vise at Grimstad er en åpen og tolerant by hvor vi har plass til alle, og at vi viser dette ved å heise regnbuefla­gget over rådhuset i Grimstad.

Oppfordrin­g

Tidligere i sommer hadde FRI en aksjon kalt «Gå for meg» der kjente mennesker viste fram historiene til folk som ikke turte å gå i Pride-paraden i Oslo.

– Jeg vil oppfordre alle kollegaene mine i kommunesty­ret om å bli med meg og gå i Prideparad­en lørdag. Vi må gå for alle dem som ikke kan gå, mener hun.

Pride-paraden går for øvrig i Kristiansa­nd.

Jerv-flagg

Etter de kraftige reaksjonen­e fra flere hold stilte Adressa følgende spørsmål til ordføreren:

– Hva tenker du om at flere mener du ikke er inkluderen­de?

– Om man heiser et flagg eller ikke, har ingenting å si om man er inkluderen­de eller ikke. Dette sier ingenting om kommunens standpunkt eller holdninger. Dette handler om en flaggpraks­is, og om hva kommunens offisielle flaggsteng­er skal brukes til. Jeg ønsker ikke å endre den praksisen uten at vi har tenkt oss nøye om, sier han og fortsetter:

– Det kan nettopp virke ekskludere­nde hvis vi bare slipper til noen med sine flagg. Hvilke argumenter har vi for å si nei når andre interesseo­rganisasjo­ner ønsker å få hengt opp sitt flagg. Det kan vi trenge en litt nøyere gjennomten­kning av.

Glimsdal forklarer at dette er en prinsipiel­l sak.

– Jeg heiste ikke Jerv-flagget en gang da de holdt på å rykke opp. Hvis Jerv-rykker opp til eliteserie­n, er det det norske flagget vi kommer til å heise på kommunens flaggsteng­er, sier han.

 ?? ØYSTEIN BJERKESTRA­ND ??
ØYSTEIN BJERKESTRA­ND
 ??  ?? HÅPER: Line Ostad (H) har med sin utfordring til ordføreren satt i gang en større debatt i Grimstad. Hun har fremdeles et h p om at Kjetil Glimsdal snur i saken.
HÅPER: Line Ostad (H) har med sin utfordring til ordføreren satt i gang en større debatt i Grimstad. Hun har fremdeles et h p om at Kjetil Glimsdal snur i saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway