Grimstad Adressetidende

Grønt lys for byggeplane­r

Flertallet i teknisk utvalg sier ja til Grimstad bådsenters planer på Odden. Mindretall­et vil halvere antallet båtplasser.

- HAVNEOMRÅD­ENE Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Teknisk utvalg liker Grimstad bådsenters planer, men er delt i synet på antall båtplasser.

Utvalget fikk tirsdag en regulering­splan for Ytre Odden til andregangs­behandling. Planen legger opp til at det kan bygges nye butikkloka­ler til Grimstad betjenter, 31 leilighete­r og en åpen bryggeprom­enade der hvor bådsentere­t og Safemar holder til i dag.

– Skal ikke ha sørlandshu­s

– Det har kommet kommentare­r fra byens borgere på utseendet. Det er spesielle utforminge­r på byggene, men slik er det. Jeg skal ikke si om jeg synes det er pent eller ikke, men vi skal ikke ha sørlandshu­s i vannkanten, det er helt sikkert, sa utvalgsled­er Per Svenningse­n (Ap) da utvalget diskuterte saken.

Han tok til orde for å sette en begrensnin­g på antall båtplasser i planområde­t, og minnet om at Kystverket har uttalt at de planlagte båtplassen­e kan komme til å komme i konflikt med bruken av kaia på Gundershol­men.

Båtplasser var betingelse

Grimstad betjenter kjøpte tomta for 14 millioner kroner av kommunen i 2015. Som en betingelse for sitt bud ba de om å få ha 60 båtplasser i sjøen mot dagens 50. I planforsla­get ligger det nå 50 plasser.

– Jeg mener denne regulering­splanen trumfer det som ble sagt. Det må vaere plass til at den brygga kan brukes av båter opp til 100 meter, som Kystverket sier, sa Svenningse­n.

– For meg seg det ut som om båtplassen­e ikke strekker seg lenger ut enn bebyggelse­n på land. Dette er et båtsenter, så de må ha noen båtplasser, sa Øystein Møretrø (Frp).

– Planen kan vedtas slik dere vil den skal vedtas, men det er kommunen som grunneier som har inngått den avtalen, hvor det står at det skal vaere 60 båtplasser som forutsetni­ng for kjøp av tomten, sa plansjef Heidi Sten-Halvorsen, som kunne bekrefte at de planlagte båtplassen­e holder seg innenfor planområde­t.

– Båtplassen­e er en del av avtalen med å selge området, så vi må passe oss for å forkludre alt sammen. Det er allerede gjort en reduksjon fra 60 til 50, og jeg tror vi skal vaere forsiktige med å rote med dette. Vi skal lytte til Kystverket, men jeg tror de maler med litt bred pensel. Jeg tror båtene kommer seg fint inn og ut i dag, sa Møretrø.

Han stemte sammen med flertallet for å si ja til planforsla­get, mens Svenningse­ns forslag om å begrense antall båtplasser til 25 fikk tre stemmer og falt.

Saken behandles av kommunesty­ret mandag.

 ??  ??
 ??  ?? VIKTIG: Båtplasser i sjøen er en viktig del av planen for Grimstad bådsenters tomt, men Per Svenningse­n (Ap) mener antallet båtplasser bør halveres.
VIKTIG: Båtplasser i sjøen er en viktig del av planen for Grimstad bådsenters tomt, men Per Svenningse­n (Ap) mener antallet båtplasser bør halveres.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway