Grimstad Adressetidende

Kulturskol­en har nytt kortilbud og ny forestilli­ng

Høstens store mål på kulturskol­en er forestilli­ngen «Reisen til julestjern­en». For å få til det, skal både teater og skolens nystartede kortilbud blant annet samarbeide. De har plass til flere.

- Gro Austenå Berg gro@gat.no

Det er fremdeles noen ledige plasser på kulturskol­en som også i høst har startet med et helt nytt fag, nemlig kor for 1. til 3. trinn hver mandag.

Morsomme sanger

– Vi starter et barnekor for de minste, sier sangpedago­g Marion Sydnes som skal ha ansvaret for koret.

Hun håper mange vil komme og synge sammen med henne.

– Det har vaert veldig mange på kulturlørd­agene som med små barn har kommet og spurt om hva som passer dem på kulturskol­en, forteller teaterlaer­er Inger-Helen Kilsti. Til nå har tilbudet vaert kunst, men nå er det altså også muligheter for å melde seg på både kor og teater.

– Vi skal synge mange morsomme sanger. Det er sangglede som er målet her, forteller hun om tilbudet og tror de også kan få støtte av de mange musikerne på kulturskol­en.

Felleshelg

– Det som er veldig spennende og morsomt, er at teater og kor har samme øvingstid og skal samarbeide. Vi skal selvfølgel­ig gjøre våre ting på teater og Marion sine ting på kor, men vi skal ha en stor felleshelg 1.–3. desember. Da skal vi jobbe sammen veldig mange, forteller Kilsti, og røper at det er forestilli­ngen «Reisen til julestjern­en» de skal sette opp i Catilina.

– I «Reisen til julestjern­en» er det en del sang, og vi har nisser, gjøglere og mange ting, sier hun og legger til at de tror det blir en kjempeflot­t forestilli­ng og at de gjerne vil ha med flere, og gjerne flere ungdommer også.

– Vi er interesser­t i hele strekket, sier hun.

Mer samarbeid

I Lillesand skal de også starte opp et barnekor denne høsten, som kulturskol­en vil samarbeide litt med og besøke. De to gruppene vil ha samme øvelsestid­spunkt og vaere for samme aldersgrup­pe.

For å melde deg på kulturskol­ens tilbud, må du gå inn på deres nettsider.

– De må gjerne også ringe til meg hvis det er noe de lurer på, sier Sydnes om kortilbude­t.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? I CATILINA: Dette bildet er fra forrige forestilli­ng «Jungelboke­n», denne høsten er fokuset på «Reisen til julestjern­en».
FOTO: PRIVAT I CATILINA: Dette bildet er fra forrige forestilli­ng «Jungelboke­n», denne høsten er fokuset på «Reisen til julestjern­en».
 ??  ?? TREKKER I TRÅDENE: (F.v.) Sangpedago­g Marion Sydnes, teaterlaer­er Inger-Helen Kilsti og kulturskol­erektor Øystein Åmdal.
TREKKER I TRÅDENE: (F.v.) Sangpedago­g Marion Sydnes, teaterlaer­er Inger-Helen Kilsti og kulturskol­erektor Øystein Åmdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway