Grimstad Adressetidende

Ingvild kan gjøre som mamma

Sølvi Meinseth er den eneste kvinnelige Sørild-utøveren har vunnet individuel­t NM-gull. I helgen kan datteren Ingvild (18) bli den andre.

- Øystein Bjerkestra­nd vikar@gat.no

Tronen på 100 meter er nemlig ledig ettersom Ezinne Okparaebo ikke stiller til start i seniorNM i Sandnes. Okparaebo har vaert den soleklare eneren på sprint i Norge i over ti år. BULløperen har tolv gull på rad på 100 meter, men i år stiller hun ikke til start.

Hun står riktignok på startliste­ne, men BUL bekrefter overfor Adressa at hun ikke blir å se i NM etter at hun tidligere i sommer offentligg­jorde at hun trengte en pause.

Det betyr at et hegemoni er over og at det blir en knallhard kamp om gullet. Etter en strålende sommer er Meinseth definitivt blant favoritten­e.

– Det er jo gøy at vi andre kan kjempe om gullet, men det er mange som er eldre og mer rutinerte enn meg. Jeg prøver å ikke tenke på presset siden jeg er så ung, men samtidig er det jo morsomt at jeg kan kjempe om gullet som 18-åring, sier Meinseth.

Mange løp

En av de største utfordring­ene blir å oppretthol­de den gode formen i én helg til. Junior-EM, junior-NM og Nordisk mesterskap har kommet på rekke og rad, med strålende resultater i alle. I tillegg har det blitt flere andre mindre stevner rundt om i landet.

– Det har blitt mange stevner og mange løp. Kroppen er nok litt sliten, men jeg føler meg fremdeles i fin form både fysisk og i hodet. Nå gjelder det å trene lett og hvile seg litt i form. Rett og slett samle overskudd inn mot helgen.

Flere av hennes argeste konkurrent­er har løpt langt faerre løp enn Meinseth. Den største utfordrere­n er trolig Tyrvingløp­eren Helen Rønningen som blant annet sto over Nordisk mesterskap for å lade batteriene til NM i Sandnes.

Vil gjøre som mamma

Skulle stortalent­et ende opp med et individuel­t gull, blir hun den første Sørild-løperen som gjør det siden moren Sølvi i 1995. Sistnevnte er sågar den eneste kvinnelige Sørild-løperen som har tatt NM-gull.

– Det hadde jo vaert utrolig gøy. Jeg skal iallfall gjøre alt jeg kan, så får vi se hva det holder til, sier Meinseth.

Moren Sølvi har hele 20 NMgull på samvittigh­eten. Det første kom i 1985 på 200 meter da hun var - i likhet med Ingvild 18 år gammel.

Hun blir overrasket over at hun er den eneste kvinnelige Sørild-utøveren som har NMgull, og erkjenner at det hadde vaert gøy om det var datteren som ble den neste.

– Det har jeg faktisk ikke tenkt på. Det er jo selvfølgel­ig gøy, men det er viktig å ikke legge for mye press på henne. Hun er 18 år og har prestert på topp i én måned. Det er ikke alltid formen holder så lenge, sier hun.

– Hva tenker du om at Ezinne Okparaebo ikke stiller?

– Det er jo en trone som er ledig. Det kan hende Ingvilds form holder én helg til, men plutselig kan det si stopp.

Samle overskudd

I forberedel­sene handler det om å tenke minst mulig på friidrett.

– Jeg skal trene lett, men det viktigste blir å vaere med venner og samle overskudd. Det er ikke vits å tenke på dette mange dager i forveien, da bruker man unødvendig energi. Jeg skal ta livet med ro og fokusere på NM når løpene naermer seg, sier det 18 år gamle sprinttale­ntet.

– Hva tenker du om at du er blant gullfavori­ttene?

– Det er litt både og, for det er ikke bra med for mye press. Det er nok de litt mer rutinerte som bør kjenne på presset. Samtidig er det viktig at man har troa på det man gjør og troa på at man kan slå alle, avslutter Meinseth, som får støtte av mamma.

– Hennes hovedmål var EM, og da var hun i toppform. Hun er blant favoritten­e, men har vaert med på mye. Konkurrent­ene stiller nok med friskere bein, sier Sølvi.

 ??  ??
 ?? FOTO: RUNE HELLE ?? GUll: Ingvild Meinseth har tok to individuel­le gull under Nordsik mesterskap forrige helg.
FOTO: RUNE HELLE GUll: Ingvild Meinseth har tok to individuel­le gull under Nordsik mesterskap forrige helg.
 ??  ?? FØRSTE GULL: Avisutklip­pet er fra august 1985 etter at Sølvi Meinseth tok sitt første NM-gull, men ble syk og tok «kun» sølv på 100 meter.
FØRSTE GULL: Avisutklip­pet er fra august 1985 etter at Sølvi Meinseth tok sitt første NM-gull, men ble syk og tok «kun» sølv på 100 meter.
 ??  ?? JAKTER GULL: Ingvild Meinseth har løpt mange konkurrans­er i år. I NM kan hun gjøresom mamma Sølvi som også tok sitt første NM-gull som 18-åring.
JAKTER GULL: Ingvild Meinseth har løpt mange konkurrans­er i år. I NM kan hun gjøresom mamma Sølvi som også tok sitt første NM-gull som 18-åring.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway