Grimstad Adressetidende

Prinsipper og signaleffe­kt

-

Ordfører Kjetil Glimsdal

vil ikke heise regnbuefla­gget utenfor rådhuset i anledning Skeive Sørlandsda­ger. Han forklarer at han ikke ønsker å bidra til en praksis der kommunens flaggsteng­er benyttes til å promotere interesseo­rganisasjo­ner eller foreninger. Dersom kommunens flaggpraks­is skal endres, vil han ha en bredere politisk debatt om saken, presiserer han.

KrF-ordføreren vektlegger dermed

det prinsipiel­le og formelle på en annen måte enn mange av sine kolleger, deriblant Arne Thomassen (H) i Lillesand, som heiser regnbuefla­gget utenfor byens rådhus. Selv om Glimsdal argumenter­er prinsipiel­t, og sier at han heller ikke hadde heist Jerv-flagget om laget hadde rykket opp, er og blir det et tydelig politisk signal ved ikke å heise regnbuefla­gget. Det å ikke gjøre noe, er også et politisk standpunkt for en ordfører. Og slik blir det oppfattet blant både folkevalgt­e og velgere.

Flere politikere ønsker

å drøfte flaggsaken i dagens formannska­psmøte. Det åpner for den politiske diskusjone­n som ordføreren etterlyser.

Dette er ikke

en sak der Grimstad kan vaere «nøytral» eller drive prinsipiel­t paragrafry­tteri. Vi deler synspunkte­t til Anne Merete Holmberg (Ap) om at kommunen må tone flagg.

 ??  ?? FLAGGHEISI­NG: Ordføreren i Grimstad bør revurdere sitt standpunkt om heising av regnbuefla­gget.
FLAGGHEISI­NG: Ordføreren i Grimstad bør revurdere sitt standpunkt om heising av regnbuefla­gget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway