Grimstad Adressetidende

Krisemøte på åpen scene

En av Norges mest populaere podkaster gjester Grimstad fredag kveld for å lufte tanker, gleder og litt for private bekymringe­r.

- b Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Podkasten Krisemøte, med Kyrre Holm Tønne Johannesse­n og Kristopher Schau, har holdt det gående i snart 100 episoder og er med sine naermere to millioner nedlasting­er en av Norges største podkaster (en podkast minner om et radioprogr­am, men lastes ned fra internett). En gang i måneden tar Johannesse­n og Schau programmet sitt ut på veien for å belaere nasjonen om hvordan livet ser ut cirka halvveis, og nå er turen altså kommet til Grimstad.

Til Adressa forteller Schau og Johannesse­n litt om hva publikum kan vente seg på Bluebox fredag kveld:

– To menn i førtiåra som lufter tanker, gleder og litt for private bekymringe­r for åpen scene. En snikende angst for døden paret med en barnslig glede over for eksempel kaniner og spyletoale­tter.

– Forventer dere noe fra publikum, for eksempel spørsmål eller andre bidrag?

– Vi syns publikum pleier å oppføre seg eksemplari­sk, og hvis de har lyst til å bidra med spørsmål er det bare hyggelig. Ellers kan de både komme og se ut som de vil.

– Hvordan pleier en slik liveseanse å arte seg?

– De som har hørt podkasten vil kjenne igjen mange av elementene, for eksempel vår ukentlige Topp 3-kåring. I tillegg pleier vi å gjøre litt ekstra når det er live, akkurat hva det er skal vi ikke si så mye om foreløpig. Men tidligere har vi gjort såpass forskjelli­ge ting som fridans, opplesning av sexy lyrikk og framvisnin­g av bilder fra urimelig intime situasjone­r.

Deler Grimstad-minner

De to programled­erne vil også prøve seg som guide i Grimstad.

– Vi skal nok begge ut i gatene og se hvem av oss som er den mest overbevise­nde Grimstadgu­iden. Det pleier å gå ganske dårlig for begge, medgir de.

– Hadde dere trodd da dere startet med podkasten at den ville bli så populaer at dere kunne reise rundt og ha den live?

– Ubeskjeden­t nok: Ja. Men at vi skulle lage en erotisk kalender, som folk står i lange køer for å sikre seg etter liveshowen­e, det hadde vi ikke sett for oss.

– Hva er deres beste, eventuelt verste minne fra Grimstad?

– Kyrres verste, og egentlig eneste negative minne fra denne perlen av en by, er den gangen kona hans skulle tatovere en løvetann på ankelen, og kom tilbake med en slags forvokst kornblomst oppover leggen.

– Kristopher­s verste minne er av en sånn karakter at han vil spare det til livesendin­gen. Så den som vil høre det må nesten dukke opp, sier de to hemmelighe­tsfullt.

 ?? FOTO: MALIN NILSSON SCHAU ?? MINNER: Kyrre Holm Tønne Johannesse­n og Kristopher Schau lover å dele sine Grimstad-minner på Bluebox fredag kveld.
FOTO: MALIN NILSSON SCHAU MINNER: Kyrre Holm Tønne Johannesse­n og Kristopher Schau lover å dele sine Grimstad-minner på Bluebox fredag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway