Grimstad Adressetidende

Vant cup med ødelagt kne

I helgen ble Malin Olsen Forsetlund Grimstad Trialklubb­s første kvinnelige juniormest­er i norgescupe­n. Og det med ødelagt leddbånd.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

Norgescupe­n går over fem runder, og den siste runden gikk av stabelen i helgen, i Oslo.

14 år gamle Malin Olsen Forsetlund deltok i norgescupe­n for kvinnelig junior, som er klassen under elite.

I helgen deltok hun i siste av fem runder av cupen, en runde som består av to omganger. Og i den første omgangen gikk det galt.

– Jeg skadet meg da jeg skulle kjøre opp en høy kant, og måtte hoppe av sykkelen i fart. Jeg landet skrått, og kneet mitt gikk ut av ledd. Det var veldig vondt, sier Malin hjemme i hagen på Bringsvaer­moen. Hun har fått besøk av to venninner som kom på sykebesøk mens Adressa var innom. Malin viser skinna som holder beinet på plass, og krykkene hun må hoppe rundt på de neste ukene.

Måtte fullføre

Men i helgen var det ingen kjaere mor. For hadde hun brutt etter fallet, hadde hun ikke fått godkjent den siste cuprunden, og alle fem rundene må vaere godkjent for å kunne vinne.

– Så jeg pinte meg gjennom skogen for å få den siste runden godkjent. Jeg har jobbet så hardt for å vinne. Hadde jeg brutt hadde jeg ikke vunnet, sier Malin.

Faktisk var hun på vei i bil til legevakta i Oslo da hun fikk vite at hun måtte fullføre for å kunne kjempe om seieren. Da ga hun beskjed om å snu bilen, og klarte seg gjennom den siste runden, med ødelagt kne. På den siste runden ble hun nummer tre, og det holdt til seieren sammenlagt.

Dermed kan hun skilte med å vaere Grimstad Trialklubb­s første kvinnelige juniormest­er i norgescup. Men på sykehuset ble det konstatert et rift, og nesten røket leddbånd. Dermed blir det beinskinne i de neste 6–8 ukene.

– Jeg går glipp av mange konkurrans­er utover høsten, sier hun.

Trene hardt

Sesongen varer til snøen kommer, da flytter de seg inn i en hall og fortsetter kjøringen der. Men konkurrans­ene varer kun til 30. september, da avsluttes det med lag-NM i Søgne. Nå skal hun trene hardt gjennom vinteren og komme enda sterkere tilbake til våren.

Malin startet opp med kjøringen for to år siden, etter at de to yngre brødrene hennes hadde holdt på litt med trial. Da de satset videre på fotball begynte hun med trial. Og på den korte tiden har hun rukket mange gode plassering­er i konkurrans­er. Det er ikke Liss Thomassen, medlem av Trialklubb­en i Grimstad, og Malins «miner» det minste overrasket over. Hun følger henne rundt når hun kjører og sikrer stedene hun skal kjøre.

– Jeg så ganske tidlig at hun var god, men så må hun jo også trene og ville det selv, sier Thomassen.

Og det gjør Malin, hver uke trener hun tre-fire økter, i tillegg til noen helger. Nå skal hun stå på gjennom vinteren, og til våren er hun klar for å konkurrere igjen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? FØRSTEPLAS­S: Det var ordføreren i Oslo som delte ut pokalen til Malin Olsen Forsetlund, etter sammenlagt­seieren i cupen.
FOTO: PRIVAT FØRSTEPLAS­S: Det var ordføreren i Oslo som delte ut pokalen til Malin Olsen Forsetlund, etter sammenlagt­seieren i cupen.
 ??  ?? PAUSE: Nå blir det en liten pause fra sykkelen for Malin Olsen Forsetlund, mens beinet blir bra igjen. Neste vår er hun klar for konkurrans­er igjen.
PAUSE: Nå blir det en liten pause fra sykkelen for Malin Olsen Forsetlund, mens beinet blir bra igjen. Neste vår er hun klar for konkurrans­er igjen.
 ??  ?? SYKEBESØK: Mandag kveld fikk Malin besøk av to venninner, Abir og Dina. Lillesøste­r Lilli ville også vaere med.
SYKEBESØK: Mandag kveld fikk Malin besøk av to venninner, Abir og Dina. Lillesøste­r Lilli ville også vaere med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway