Grimstad Adressetidende

Skal sykle 53 mil

På Frivolltun er de ikke snaue. Nå er de med på sykkelVM for eldre. Innen 1. oktober skal de ha nådd en distanse tilsvarend­e Grimstad-Bergen.

- SYKKEL-VM FOR ELDRE

Det er beboere i omsorgsbol­igene og dem som bruker dagsentere­t for personer med demens som nå skal tråkke pedalene for å komme seg «helt til Bergen».

Pokaler

Olav Ragnes og Torbjørn Aas er allerede godt i gang med dagens distanse. Foran seg på en TV har de turen de sykler på skjermen, og av og til litt musikk. Det finnes filmer fra alle byene de skal innom. Det er motiverend­e og gjør det lettere å sykle.

– Den ene sykkelen er det motor på, så selv om man ikke kan gå, kan man sykle likevel, forteller aktivitets­leder Mette Liv Seljåsen.

På bordet foran syklistene står det også to pokaler, en til beste mann og en til beste kvinne.

– Vi har også sjanse til å vinne som institusjo­n på landsbasis, fortsetter Seljåsen.

Det er faktisk 60 lag med i konkurrans­en, og 600 personer fra Norge, Sverige, Danmark og Canada kjemper om heder og aere.

Spiselig motivasjon

Hjelpeplei­er Gerd Stien har også laget et motivasjon­sbanner som er hengt opp. Der står alle distansene og alle byene. For hvert sted har Stien funnet fram til noe spiselig som er karakteris­tisk for nettopp den byen. Hun har til og med ringt til flere turistkont­or for å få oppgitt det som passer. Dette spiselige blir premie når de når så langt. Det betyr at deltakerne vil få kroneis fra Hennig-Olsen i Kristiansa­nd, skillingsb­oller i Mandal, bolle i Farsund, pizza i Flekkefjor­d og når de er nådd til Bergen skal dette feires med en stor bløtkake.

Aas og Ragnes er ikke alene om å sykle, men de fikk syklet turen godt i gang mandag. Det er ca. 20 personer som skal i sving.

– Det blir notert ned hver dag hvor langt de har syklet, sier Sjelåsen og Stien, og til sammen er målet å sykle 53 mil. 1. oktober skal de vaere «fremme» i Bergen.

 ??  ?? VM-SPREKE: (F.v.) aktivitets­leder Mette Liv Seljåsen, syklist Torbjørn Aas, helpepleie­r Gerd Stien og syklist Olav Ragnes.
VM-SPREKE: (F.v.) aktivitets­leder Mette Liv Seljåsen, syklist Torbjørn Aas, helpepleie­r Gerd Stien og syklist Olav Ragnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway