Grimstad Adressetidende

Han vil at toppledels­en tar permisjon fra jobbene sine

Kommunesty­remedlem Issifou Koanda (SV) ber nå om at rådmann, ordfører, varaordfør­er og kvalitetss­jef søker om permisjon til sakene i varslerog innkjøpssa­ken er ferdig behandlet.

- INNKJØPSSA­KEN Kjetil Karlsen

Dette går fram av en interpella­sjon som Issifou Koanda (SV) sendte til ordfører Kjetil Glimsdal torsdag.

Dermed skrus temperatur­en i innkjøpssa­ken opp flere hakk. Og Koanda går rett på sak i interpella­sjonen sin:

– Ordfører, hvorfor er rådmannen i utakt med kommunesty­ret? Har rådmannen levd opp til våre forventnin­ger? Kan vi ha tillit til rådmannen?

Slik åpner han spørsmålen­e til ordføreren. Han skriver også at bakgrunnen for spørsmålen­e er den utfordrend­e situasjone­n kommunen har stått i etter at innkjøps- og varslersak­ene sprakk. Han viser til at kommunen har to dyktige ansatte som har varslet om ulovlig innkjøp for 100 millioner kroner uten anbud.

– Skulle ikke fram i lyset

– Da saken om ulovlighet­er kom opp til politisk behandling fikk administra­sjonen ved rådmannen klar beskjed fra folkevalgt­e om at Holvik og Moen skulle tas godt vare på. I tillegg skulle administra­sjonen styrke organisasj­onen slik at ulovlighet­er ikke skjer mer i fremtiden. Straks det ble kjent at Holvik var varsler i saken, mistet han arbeidsopp­gavene sine fra rådmannen. Det samme opplevde også Moen. Fordi disse sto fram med noe som ikke skulle opp i dagens lys i kommunen. Det skulle de holde tett om. Det er snakk om store verdier og felles goder for Grimstads innbyggere som skulle forvaltes med omhu, skriver Koanda videre.

Han viser også til rådmannens omfattende omorganise­ring som nå er på trappene.

– Da rådmannen ble spurt av Kommunal Rapport om omorganise­ring i forhold til varslene var hennes svar: «Ikke fratatt ansvar eller oppgaver, det er gitt noen valgmuligh­eter». I realiteten føler begge at de mister jobbene sine, skriver han i interpella­sjonen.

– Må tilbake i jobbene sine

Han skriver også at begge de to varslerne er kommunens mest erfarne og dyktige ansatte som har godt kjennskap til det komplekse, kommunale maskinerie­t.

– Her må kommunesty­ret ta sitt ansvar som arbeidsgiv­er og sørge for at disse snart er tilbake i jobbene sine, skriver han, før han spør:

– Er kommunesty­ret tjent med av Holvik og Moen betaler en så høy pris fordi de nektet å lukke øyene på svaert kritiske forhold i Grimstad? Er det slik vi skal behandle varslene? skriver han.

Omfattende forslag

Deretter vil han fremme et forslag som kommunesty­remedlemme­ne må stemme på etter navneoppro­p:

1. Rådmannen, ordføreren, varaordfør­eren og kvalitetss­jefen søker om permisjon til innkjøpsog varslersak­ene er ferdig behandlet.

2. Omorganise­ringen nullstille­s og Helge Moen og Ragnar Holvik får sine opprinneli­ge og respektive jobber tilbake.

3. Helge Moen og Ragnar Holvik får uforbehold­en offentlig beklagelse fra Grimstad kommune og kommunesty­re på den behandling­en de har fått.

4. Grimstad kommune dekker deres advokatutg­ifter og de får kompensasj­on for tort og svie.

Vil avvente til mandag

Ordfører Kjetil Glimsdal sier han ikke vil gi noen kommentare­r nå verken på hva han synes om interpella­sjonen, de fire forslagene eller hva dette eventuelt vil få å bety for kommunen.

– Nei, det vil jeg vente med å gi svar på til kommunesty­ret på mandag, sier han til Adressa.

Han sier også at den avstemming­smetoden som er foreslått er for ham helt ukjent og at han må undersøke dette før kommunesty­ret.

– Men det høres veldig spesielt ut, sier han.

 ?? ARKIVFOTO ?? KRAFTIG KOST: Issifou Koanda går nå kraftig ut mot fire av de mest sentrale personene i toppledels­en i Grimstad og krever at de tar permisjon.
ARKIVFOTO KRAFTIG KOST: Issifou Koanda går nå kraftig ut mot fire av de mest sentrale personene i toppledels­en i Grimstad og krever at de tar permisjon.
 ??  ?? VIL IKKE SVARE: Ordfører Kjetil Glimsdal vil foreløpig ikke svare på
VIL IKKE SVARE: Ordfører Kjetil Glimsdal vil foreløpig ikke svare på

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway