Grimstad Adressetidende

–Viborietla­ndsomhar

-

angir at dette er en hullete vei. Hos oss har det aldri kommet opp et slikt skilt, selv om veien nesten ikke har vaert kjørbar. ansvarlige for denne veien, og det er sikkert ikke lurt det heller, sier Bø.

Han minner om sitt tidligere forslag til Vegvesenet om å etablere en brukerrepr­esentant.

– Han kan gi oss en stemme når kontrakter inngås med dem som skal bistå med både skraping og brøyting, og til andre forhold som har med veien å gjøre, sier Kårstein Bø.

Setter i stand

Adressa spurte Vegvesenet hva de ville gjøre med dette innspillet. De svarte for et par uker siden.

– Det har vaert noen kraftige regnbøyer i det siste som har gått ut over standarden på grusveier, og det har oppstått noen slaghull i grusdekket. Fylkesvei 251 har ikke vaert noe unntak, skriver Mohtasham Ghaderi i Statens vegvesen Region sør. Han er byggeleder for det driftsområ­det som Birkelands­veien tilhører.

– Entreprenø­ren kan ikke gjøre noe med grusveier mens det regner. Men vår entreprenø­r Mesta er i gang med å gå gjennom alle grusveier i kontrakten, og de setter inn nødvendige maskiner og mannskap for å bringe veiene i orden igjen.

Gruset feilaktig

– Tidligere i sommer ble det kjørt på tonnevis med grus, og noe av dette ble også lagt på bruene. Her blir det også store hull. Hvorfor gruses betongbrue­ne?

– Det er seks stk. bruer og kulverter i den veien. Noen korte bruer er blitt gruset på med tanke på utfordring­er på overgangen­e. Et par bruer som er gruset opp feilaktig, har blitt skrapet nå. Det vil bli lagt noen kvadratmet­er med asfalt i bruendene for å unngå dannelse av slaghull i overgangen­e. Kårstein Bø etterlyser en brukerrepr­esentant som kunne hatt løpende kontakt med de ansvarlige for veien.

– Det har dere svart nei på tidligere. Men nå fremmes det igjen. Ser dere ikke noen som helst fornuft i å ha en brukerrepr­esentant å forholde seg til?

– Ingen ytterliger­e kommentere­r enn det som er svart tidligere, skriver Ghaderi.

Dette svarte han på tilsvarend­e spørsmål i april:

– Vår entreprenø­r har fagfolk som tar seg av drift og vedlikehol­dsoppgaver. Ved tvil om tiltak diskuteres dette med oss i Vegvesenet.

Optimal stand

Vi spurte Ghaderi om asfalt kunne løst hele problemet.

– Det ville det. Det er ikke tvil om at hullene ikke ville oppstå i en asfaltvei. Men jeg har ikke

 ??  ?? DYBDEN: Kårstein Bø tok dette bildet på Valborglan­d bru etter et av uvaerene i sommer. Slaghullet­s dybde var snaue 10 cm.
DYBDEN: Kårstein Bø tok dette bildet på Valborglan­d bru etter et av uvaerene i sommer. Slaghullet­s dybde var snaue 10 cm.
 ??  ?? MISFORNØYD: Kårstein Bø er misfornøyd med at Birkelands­veien fra Grøsle og vestover ikke blir oppgradert og får asfalt.
MISFORNØYD: Kårstein Bø er misfornøyd med at Birkelands­veien fra Grøsle og vestover ikke blir oppgradert og får asfalt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway