Grimstad Adressetidende

Sølv til Meinseth på 100 meter

Ingvild Meinseth fra Sørild tok sølv på 100 meter i NM i Sandnes fredag kveld. I 200 meter finalen søndag fikk hun krampe og måtte også stå over stafetten.

- NM FRIIDRETT gro@gat.no Rune Helle/Gro Austenå Berg

Ingvild Meinseth tok fredag sin første individuel­le medalje i senior NM. Kramper ødela derimot 200-meteren.

Etter to fantastisk­e mesterskap­shelger på rad klarte ikke Ingvild Meinseth (18) å tukte Helene Rønningen (19) i finalen på 100 meter under NM. Tyrving-jenta vant på 11,75. Ingvild tok sølvet på 11,83.

Første seniormeda­lje

Ingvild hadde en fantastisk start i finalen, og hun ledet i 60 meter.

– Jeg holdt dessverre ikke helt inn. Det tette programmet de siste ukene begynner å merkes, sier Ingvild som beklager at hun ikke holdt frekvensen helt til mål.

– Dette var en veldig bra prestasjon av Ingvild. Det har gått litt opp og ned i dag, men finalen var bra, roser pappa og trener Frank Otto Meinseth etter datterens første NM-medalje for senior.

Lunde og Mønsås

Forrige helg tok Ingvild tre gull på nordisk juniormest­erskap (100, 200 og 4 x 100 stafett) i Umeå. Hun gjentok da prestasjon­en fra junior NM i Harstad uken før der Sørild-jenta også fikk bestemanns­premien for sitt vinnerresu­ltat på 100 meter.

Ingvild hadde tredje beste tid med 11,66 på 100 meter før NM. Ezinne Okparaebo (11,31) og Helene Rønningen 11,65 var foran Sørild-jenta på statistikk­en.

Anastasia Lunde (16) og Malin Mønsås (18) løp også 100 meter. De røk i forsøket. Anastasia på 12,67, og Malin på 12,93.

Løp for å vinne

Det var mye snakk om Ezinne før helgens NM. BUL-jenta har 11 strake NM-gull på 100 meter. Etter at VM røk tidligere i sommer ga norgesreko­rdholderen beskjed om at sesongen var over.

– Jeg løp for å vinne her i dag, og jeg holdt i forkant fokus på egne prestasjon­er, sier Ingvild som hadde nest beste tid påmeldt på 200 meter også. Her deler hun andreplass­en med Amalie Iuel. Okparaebo var ikke påmeldt på 200.

200 meter

– Er Amalie i brukbar form må hun regnes som favoritt på 200 meter. Hun har halvsekund­et bedre pers enn Ingvild. Tyrving-jenta har imidlertid litt av et program her i Sandnes, sa trener Frank Otto Meinseth før jentene skulle løpe 200 meterfinal­e søndag.

Iuel var påmeldt både på 400 og 400 hekk med både forsøk og finaler. I tillegg var det 1000 meter stafett på søndag der hun løp 400.

Ingvild Meinseth løp

200-meterfinal­e søndag etter en god plassering i forsøkshea­tet lørdag. Det ble ikke gjennomfør­t semifinale­r på 200-meter i Sandnes. Løperne løp seg direkte videre fra forsøkshea­tene,

Ingvild Meinseth vant sitt heat med tiden 24.38 og ble nummer to sammenlagt. Hun ble kun slått på tid av Helene Rønningen som løp på tiden 24.08. Ingvilds personlige beste er for øvrig 23.89 i denne øvelsen.

Ingen stafett

I finalen på 200 meter måtte Meinseth imidlertid ta til takke med fjerde plassen søndag etter å ha fått kramper underveis.

Hun løp på tiden 24.23 og finalen ble vunnet av rivalen Rønningen med tiden 23.81. I finalen ble hun også slått av Line Kloster og Elisabeth Slettum på henholdsvi­s 2. og 3. plass med tidene 24.12 og 24.19.

På grunna av Meinseths kramper i 200-finalen måtte Sørild-jentene dessverre trekke seg fra kvinnenes 1000-stafettfin­ale søndag.

??  ?? SENIORLØP: Ingvild Meinseth klarte å løpe inn til en sølvmedalj­e i Sandnens. Krampene hun fikk på 200-meter gjorde sitt til at Sørild ikke fikk løpt stafetten.