Grimstad Adressetidende

Nå er de første snart på plass

Etter å ha jobbet med Omre-utbygginge­n i mange år, begynner det omsider å skje ting der. Nå flytter snart de to første bedriftene inn i det enorme industriom­rådet.

- OMREUTBYGG­INGEN Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Etter flere år med diskusjone­r og vurderinge­r av hva som skal skje på Omre, begynner det nå omsider å skje ting der. Snart flytter Skarpnes og Nordic asfalt inn der.

– Dette er en merkedag for kommunen og det er veldig flott at vi har aktører som ser at her ligger det muligheter.

Dette sa Arnt Gunnar Tønnessen (V) da formannska­pet fikk besøk på torsdag. Han var ikke alene om å vaere begeistret for det som skjer i det enorme kommunale industriom­rådet på Omre. De andre politikern­e var også svaert begeistret over at det endelig skal bli liv og industri i det store området som er på til sammen 1.600 mål, fire ganger så stort som industriom­rådet i Østerhus.

Mange planer

Inn i møterommet kom nemlig fem representa­nter for to ulike firmaer som nå er de første som går i gang med å etablere seg på Omre.

Det har i mange år vaert mange tanker om hva det svaere området kan brukes til. For noen år siden var det til og med noen som foreslå å legge en ny flyplass for Sørlandet der.

Dette ble det aldri noe av, men i stedet så er det to lokale firmaer som nå er i gang med å etablere seg der, Skarpnes og Nordic asfalt. Mens Skarpnes har en lang og stolt historie, er Nordic asfalt en nykommer.

De ble etablert på Glamsland i Lillesand for fem år siden, og kjøpte sitt første verk i 2013. De er i dag 12 ansatte pluss innleide, og legger i dag rundt 35.000-40.000 tonn asfalt årlig. Dette er da både til kunder i privatmark­edet og til entreprenø­rer, kunne Syvert Raustøl, en av eierne av firmaet fortelle formannska­pet.

Vil flytte til Grimstad

Han sa også at det var to hovedgrunn­er til at de ville etablere seg på Omre. For det første var det naerheten til E 18 og at det vil vaere lett for dem å komme rundt med produktene sine, både i Aust- og Vest-Agder. For det andre finnes det mye stein på Omre som de kan bruke i sin produksjon, stein av en slik kvalitet som ikke så mange andre er interesser­t i, men som passer veldig bra for dem. De har derfor planene klare.

– Får vi det til på Omre, avvikler vi på Glamsland og flytter fra Lillesand og hit, sa han.

Ser synergier

Jørn Tveite, en av de tre brø- drene Tveite som eier Skarpnes, gjorde det også klart at de har planer om å bli. Han sa blant annet at slik industri som de holder på med er svaert tungvinn å flytte, og at når de først etablerer seg på et sted, er det for mange år fremover.

De har i dag sin største fabrikk, og navet i konsernet, ute i Østerhus. Den største grunnen til at de vil opprette en ny avdeling ute på Omre er likevel naerheten til sandfabrik­ken deres i Reddal, Reddal Sand.

– Vi ser synergier mellom disse to stedene, sa blant annet Tveite.

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: MARTIN HAUGEN ?? GLEDER SEG: Jørn Tveite (nr. tre fra venstre) og Arve Andersson i Skarpnes, og Jørn Moum, Rolf Eikenes og Syvert Raustøl i Nordic asfalt jobber nå for å etablere seg på Omre. Det gleder både de og Arnhild Bråstad og Beate Skretting i Grimstad bolig- og...
BEGGE FOTO: MARTIN HAUGEN GLEDER SEG: Jørn Tveite (nr. tre fra venstre) og Arve Andersson i Skarpnes, og Jørn Moum, Rolf Eikenes og Syvert Raustøl i Nordic asfalt jobber nå for å etablere seg på Omre. Det gleder både de og Arnhild Bråstad og Beate Skretting i Grimstad bolig- og...
 ??  ?? ALLEREDE I GANG: Slik ser det ut på det aktuelle området på Omre i dag. Både Nordic asfalt og Skarpnes er i gang med etablering­en her.
ALLEREDE I GANG: Slik ser det ut på det aktuelle området på Omre i dag. Både Nordic asfalt og Skarpnes er i gang med etablering­en her.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway