Grimstad Adressetidende

Børud får gode terningkas­t

Selv om hun nok var litt nervøs og dommerne påpekte det, klarte Lisa Børud seg bra gjennom første sending av Stjernekam­p.

- STJERNEKAM­P Gro Austenå Berg gro@gat.no

Lisa Børud dro til med sangen «Don’t Stop Believin’» under lør- dagens livesendin­g.

Sjanger var stadionroc­k, og Børud kom seg fint ut av det. Tross noe lunkne tilbakemel­dinger fra dommerne på grunn av nervøsitet, var dommen fra Dagbladet og VG bedre.

VG ga henne en femmer og skriver:

– Børud synger den mye bedre enn originalen. Hun legger seg egentlig opp mot «Glee»-versjonen. Ekstremt amerikansk, på alle de riktige måtene. Og her skal man jo for det meste bare stå stille, løfte armene – og beholde troen. Dagbladet gir henne terningkas­t fire: Lisa har valgt den kanskje mest kjente låten til arenarockb­andet Journey. Hun kunne godt beveget seg mer, men kommer greit gjennom denne låten til tross for en – absolutt forståelig – nervøsitet. Stemmen baerer bra, og det skal bli spennende å følge denne unge artisten utover i konkurrans­en.

Favorittsj­anger

– Hva har du lyst til å oppnå med deltakelse­n din? – Jeg har tenkt en del på det og lurt på hva jeg skal gjøre med dansen og sangen. Nå kom det i fanget mitt, og jeg må ta stilling til det. Selvfølgel­ig hadde det vaert gøy at det hadde skjedd noe, men jeg er ikke sikker på hva det skulle vaere, sier Børud.

Ingen ble stemt ut under lørdagens sending, men tre av artistene ligger i faresonen. Lisa Børud var ikke en av disse, men poengene blir slått sammen med dem hun får neste lørdag. Da venter sjangeren elektronis­k dansemusik­k, EDM, og det er da viktig å hanke inn nok stemmer til å bli med videre. – Er det noen sjangere du gleder deg spesielt til?

– Den som er åpenlys, er hiphop. Jeg gleder meg til å gå inn i rollen som «bad ass» og kul. Da får jeg brukt det jeg har laert på skolen, sier hun. Børud går nemlig hiphop-linjen på Bårdar. Hun mener at hun ikke kan rappe, men sier at hun har øvd, og håper det blir bra likevel.

– Og så gleder jeg meg faktisk veldig til country, for jeg liker sangen veldig godt.

 ??  ??
 ?? FOTO: JULIA MARIA NAGLESTAD/NRK ?? ROCKA: Lisa Børud kom seg fint igjennom første sending av Stjernekam­p lørdag.
FOTO: JULIA MARIA NAGLESTAD/NRK ROCKA: Lisa Børud kom seg fint igjennom første sending av Stjernekam­p lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway