Grimstad Adressetidende

– Hva er en «mørkemann»?

- Målfrid Hodnebrog

Lesernes mening: Grimstad Arbeiderpa­rti v/Ailen Roaas og Bjørnar Birkedahl skrev et innlegg i Adressa 26.08. som undertegne­de stiller noen spørsmål ved. Det handlet om ordføreren og «flaggsaken». Overskrift­en lød: «Vi trodde «mørkemann»-tiden var forbi»

For mange år siden hørte jeg en sending på «lokalen» i Rogaland der en «bedehusman­n» fra Ryfylke ble intervjuet. Journalist­en innledet slik: «Er du en mørkemann, Ola?» Nei, han var nok ikke det. Bibelen sier at Jesus er verdens lys, og at de som tror på han er Lysets barn.

«Vi trodde «mørkemann»-tiden

var forbi og at Grimstad vil stå for raushet, respekt og åpenhet når det gjelder seksuell legning». Hva er Aps definisjon på «mørkemann»? Er det en som har andre holdninger og verdier enn Ap? Stiller hele Ap i Grimstad seg bak dette innlegget? Mener Ap at de som ikke vaier med regnbuefla­gget ikke har respekt for andre mennesker? Hva vet dere om det? Det finnes andre måter å vise raushet og respekt på.

Videre: «Vi trodde vi var kommet lenger enn dette i 2017. Vi som politikere ønsker å ta avstand fra det som kan vaere mørke underligge­nde holdninger.» Høres veldig skummelt ut. Her tillegges ordføreren andre motiver enn de han selv har redegjort for. Begrunnes disse «mørke holdningen­e» med hans kristne tro? Ordføreren er ikke alene om sitt standpunkt, så da er det mange «mørkemenn – og kvinner» i Grimstad. I mange land blir mennesker forfulgt, fengslet og torturert på grunn av sin religiøse eller politiske overbevisn­ing. Vil dere gå i tog og heise flagg for dem også, eller er det bare de som har det vanskelig på grunn av sin seksuelle legning vi skal vise respekt og raushet?

Fredag vaiet regnbuefla­gget

utenfor rådhuset, på vegne av alle innbyggern­e i kommunen! Dette flagget virker ikke samlende, tvert imot. De mange innleggene i debatten viser det.

 ??  ?? SPLITTER: Målfrid Hodnebrog skriver at regnbuefla­gget ikke virker samlende, tvert imot. Hun vil også vite hva Grimstad Arbeiderpa­rti mener med begrepet «mørkemann».
SPLITTER: Målfrid Hodnebrog skriver at regnbuefla­gget ikke virker samlende, tvert imot. Hun vil også vite hva Grimstad Arbeiderpa­rti mener med begrepet «mørkemann».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway