Grimstad Adressetidende

Dundret inn i UP-kontroll i 160 km/t

Med en 1.100-kubikker på 106 Hk mellom beina, ga 32-åringen gass på E18 gjennom Fevikmarka. I enden av tofelten mot Grimstad sto derimot UP. Da ble det bråstopp.

- TRAFIKK red@gat.no

Den høyst potente motorsykke­len er god for å klare opp mot 320 km/t på det beste, så selv om grimstadma­nnen på 32 år var langt over fartsgrens­en, tok han ikke ut alt MC-en hadde å gi.

Noe han nok skal vaere glad for, ettersom straffen fra AustAgder tingrett ble hard nok som den ble for familiefar­en som nå må klare seg uten førerkort i lang tid fremover.

Erkjente alt

Da straffesak­en var oppe som en tilståelse­ssak den 21. august, la grimstadma­nnen nok en gang kortene på bordet og erkjente alt. Dermed ble siktelsen kjørt som en enedommers­ak for retten. – Onsdag 19. juli 2017 ca. kl. 22.10 på E18 ved Fevikmarka kjørte han motorsykke­l, med en hastighet av 160 km/t, til tross for at høyeste tillatte hastighet på stedet ved skilt var 90 km/t, påpeker dommerfull­mektig Hanne Wold Johansen i rettsboken.

– Siktede har avgitt en uforbehold­en tilståelse i retten i dag. Riktighete­n av tilståelse­n styrkes av de øvrige opplysning­er i saken, herunder anmeldelse­n og logg for stasjonaer trafikkont­roll. Siktede, som er tidligere ustraffet, dømmes i samsvar med siktelsen, fastslår dommeren.

Lang inndragnin­g

Påtalemakt­en fremholdt i retten at straffen måtte settes til 18 dagers fengsel samt inndragnin­g av førerkort for en periode av 15 måneder. Dette anmodet siktede om ble endret til soning med fotlenke, eller utsettelse av soningen.

– Retten har ved straffeutm­ålingen hensyntatt siktedes livssituas­jon, men presiserer i denne forbindels­e at en eventuell soningsuts­ettelse og/eller soning ved bruk av elektronis­k fotlenke er vurderinge­r som skal avgjøres av Kriminalom­sorgen i forbindels­e med straffegje­nnomføring­en, understrek­er dommerfull­mektig Hanne Wold Johansen. – Foruten fengsel i 18 dager samt 15 måneders inndragnin­g av førerkort, må siktede for å få tilbake lappen avlegge ny, full førerprøve, fastslår dommeren i rettsboken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway