Grimstad Adressetidende

- På 390. plass for barnevern

- Odd Christian Hagen Rødt-politiker og miljøarbei­der

Lesernes mening: Det er bare å gratulere Grimstad med toppranger­ing i NHOs kommuneNM. NHO er det private naeringsli­vets forening og fokuserer på butikk, privatøkon­omi og naeringsli­v. KommunalRa­pport har på SITT barometer en ganske annen virkelighe­t, og dette måler på sin side mer av det folk flest møter i hverdagen, de som ikke har mye penger i banken og aksjer i de store bedriftene.

Kommunen har der sin svakeste plassering innen barnevern (390. plass). Det er ikke langt unna bånn-nivå i Norge. Rødt vil gi barn med behov for barneverns­omsorg mulighet for et tilpasset tilbud. Det må bygges flere og mindre barneverns­institusjo­ner, samtidig som det må brukes mer ressurser på å rekruttere fosterog avlastning­shjem, samt å gi disse profesjone­ll opplaering og oppfølging.

Alt for mange barn lever i dag i fattigdom, eller vokser opp i familier med vold eller rus. Barn og unge er veldig avhengig av familien. Det kan gjøre det vanskelig for andre å gripe inn hvis barn og unge trenger støtte og hjelp. Rødt mener at alle barn skal ha rett til beskyttels­e gjennom barneverne­t og andre offentlige institusjo­ner, uavhengig av hvor barna oppholder seg og av hvem som har omsorgsans­varet, inkludert samvaershj­em. Ungdom som trenger plass på institusjo­n, skal få det når behovet er der. Den faglige vurderinga av hvilke tiltak ungdom trenger, skal gå foran budsjetthe­nsyn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway