Grimstad Adressetidende

Jobber med å ordne opp

Grimstad Color Festival fikk litt å jobbe med da ca. 20 av båtene ved Torskeholm­en fikk farge på seg under festivalen lørdag. Søndag var de på plass for å vaske.

- COLOR FESTIVAL

– Jeg kan informere om at vi nå har sendt ut melding til et flertall av de berørte båtene og har begynt dialogen med eierne, kunne presseansv­arlig i Grimstad Color Festival Andreas K. Fjetland fortelle søndag formiddag.

Får støtte

Han og resten av de involverte i festivalen beklager at dette har skjedd, og gjør alt de kan for å rydde opp. Da de oppdaget hva som hadde skjedd i lørdag, avlyste de festen de skulle hatt og jobbet på spreng til sent på kveld med det inntrufne.

Søndag formiddag var de i full sving med å vaske flere av båtene ved Torskeholm­en, og Fjetland forteller at de har funnet ut hvordan det meste av fargen fjernes.

Får støtte

– Hvordan er reaksjonen til båteierne?

– De er veldig glade for at vi tar kontakt. Noen synes det går greit og ber oss bare vaske, andre synes det er dumt og vi jobber med å finne en løsning for hver enkelt som passer dem, oppgir han og fortsetter:

– Vi har stått på bryggene lenge i dag. Det som er kjekt, er at det kommer mange folk forbi og viser støtte til våre frivillige som jobber der. De synes det er synd med båtene, men synes det er en positiv ting med festivalen. Det har vaert det positive i dag med å stå der å jobbe.

Må ha samtykke

– Hjelper eierne til selv?

– Ja, det er flere som har tatt fram kosten selv og bidrar. Det var en som kom ned selv og bare lo, faktisk. Han sa vi ikke skulle tenke på hans båt.

– Vi regner med det blir et pågående arbeid utover uka, sier Fjetland.

– Hva må gjøres for å få bort fargen?

– Vi har suksess med andre sterkere såper, og vi har en rub nå som vi bruker på noe. Men uten eiers samtykke så vil vi vaere veldig forsiktig med hva vi bruker på båtene. Vi vil ikke gjøre noe uten at de sier det. – Har du tro på å få det bort? – Det ser ut som det er lys i tunnelen og vi har allerede suksess på båtene som vi har fått lov å begynne å vaske nå. Det går bort, så forhåpentl­igvis har vi en ren båthavn igjen snart, sier han.

Aldri skjedd før

– Har dette vaert et problem tidligere?

– Nei, det er det vi undrer oss litt over, for vi skjønner ikke hvorfor det skjer i år. Vi hadde samme fargestoff og fargestasj­on på samme sted i fjor, men i år ble det et problem. Vi må ta laerdom og finne ut hvordan vi løser dette videre så det ikke blir et problem igjen.

– Da blir det festival neste år også?

– Det håper vi. Det er frivillige og en ideell organisasj­on. Vi skal til å finne nytt styre og nye frivillige, så det blir spennende, men jeg håper vi får et team som vil drive dette videre, sier pressesjef­en som selv gir seg etter å ha vaert med på starten for tre år siden.

Grimstad Min By

Leder i Grimstad Min By, Anna Elise Svennevig, sier i en kommentar til Adressa at hun ikke har fått noen henvendels­er fra medlemmer etter helgens fargefesti­val.

- Det er et fargerikt arrangemen­t hvor studentene ønsker å gjøre noe både for og sammen med lokalbefol­kningen. Det er positivt. Vi har ellers lite med arrangemen­tet å gjøre.

 ??  ?? JOBBER PÅ SPRENG: Presseansv­arlig Andreas K. Fjetland og styreleder Nora Kvingedal Rogne i Grimstad Color Festival er lei seg for det som har skjedd med båtene, og beklager til alle som er blitt berørt. De gjør alt de kan for å ordne opp.
JOBBER PÅ SPRENG: Presseansv­arlig Andreas K. Fjetland og styreleder Nora Kvingedal Rogne i Grimstad Color Festival er lei seg for det som har skjedd med båtene, og beklager til alle som er blitt berørt. De gjør alt de kan for å ordne opp.
 ??  ?? GJØR SÅ GODT DE KAN: Om lag 10 personer har vaert i sving ved Torskeholm­en for å rydde opp.
GJØR SÅ GODT DE KAN: Om lag 10 personer har vaert i sving ved Torskeholm­en for å rydde opp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway