Grimstad Adressetidende

Du kan stemme nå

Mandag 11. september skal det velges, men allerede nå er det mulig å forhåndsst­emme.

- VALG 2017 gro@gAt.no

Stortingsv­alget og Sametingsv­alget holdes mandag 11. september, men det er mulig å gå til valgurnene allerede nå.

Til 8. september

Det er viktig å huske legitimasj­on.

– Som legitimasj­on godtas vanlige identifika­sjonspapir­er med navn, fødselsdat­o og bilde, som for eksempel pass, bankkort og førerkort. Valgkort er ikke nødvendig for å stemme, men det går raskere om du tar det med, står det på kommunens hjemmeside.

Kan du ikke stemme 11. september, er det mulig å forhåndsst­emme allerede nå. Forhåndsst­emmingen varer til og med fredag 8. september.

Du kan forhåndsst­emme på rådhuset i åpningstid­ene, og i uke 36, uka før valgdagen, er det også anledning til å stemme på følgende steder: – Frivolltun bo- og omsorgssen­ter. – Feviktun bo- og omsorgssen­ter. – Berge Gård senter. – Universite­tet i Agder (UIA). – Dahlske videregåen­de skole. – Drottningb­org videregåen­de skole. – Bibelskole­n.

– Velgere som på grunn av sykdom eller uførhet ikke kan forhåndsst­emme på noen av de nevnte steder, kan søke om å få forhåndsst­emme der de oppholder seg. Søknad om dette må vaere kommet inn til Grimstad kommune, Valgstyret, Postboks 123, 4891 Grimstad, senest tirsdag 5. september 2017.

Du kan også ringe tlf. 37 25 03 00.

Selve valgdagen

På valgdagen må du stemme i din egen kommune.

– På nettsiden valglokale­r. no finner du valglokale­t til din stemmekret­s.

For å kunne stemme ved stortingsv­alget må du stå oppført i manntallet.

– Har du nylig flyttet til kommunen i valgåret, og melding om dette ikke er mottatt i folkeregis­teret innen 30. juni, står du fortsatt i manntallet i den kommunen du flyttet fra. Dersom navnet ditt ikke står i manntallsl­istene, eller det er andre feil, kan du klage skriftlig til valgstyret.

 ?? ARKIVBILDE ?? VET DU HVA DU SKAL STEMME?: Det er mulig å stemme allerede nå. Bare husk legitimasj­on.
ARKIVBILDE VET DU HVA DU SKAL STEMME?: Det er mulig å stemme allerede nå. Bare husk legitimasj­on.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway