Sara Dorthea Jensen (21) ble nummer fire på 400 meter under andre dag av senior NM i Sandnes. Sørildjent­a kom inn på 54,96ietmeget sterkt felt.

- NM FRIIDRETT Dag Eliassen/Gro Austenå Berg gro@gat.no

Gullet gikk til Amalie Iuel på 53,27. Saras pers fra fjorårets junior NM da hun gikk helt til topps er 53,51.

– Jeg har slitt med skader i hele sommer. Derfor var jeg i forkant svaert usikker på hva dette kunne bli, oppsummere­r Sara.

Nivået på 400 meter er høyere enn på svaert lenge.

– Vi var klar over at Sara antakeligv­is måtte ned mot sin pers for å komme på pallen her i Sandnes. Det viste seg å holde stikk, sier trener Frank Otto Meinseth. Han understrek­er at dette var veldig kvalifiser­t motstand.

I fjor ble Sara nummer to på favoritten. Da gikk kongepokal­en til vinner på 400 Line Kloster. Sara måtte løpt et sekund fortere for å komme på pallen i Sandnes. Sølvet gikk på 53,89.

Flere til finale

Hans Kristian Fløystad ble også klar for finalen på 1500 meter. Han løper nå for Tjalve. Det har han gjort en del år nå. I finalen løp han seg inn som nummer ni.

– Jeg hadde nok ventet meg mer, sa Fløystad etter løpet.

– Det har gått tungt i sommer, men jeg følte at jeg var på rett vei inn mot NM, avslutter han.

Sølv til bror Meinseth

Det ble likevel flere medaljer til Grimstad-folk i helgen i og med at Sandnes med Even Meinseth på laget, løp inn til stafettsøl­v på 1000-meter stafett søndag. De ble kun slått av Dimna. Meinseth løp distansen 300 meter.

?? FOTO: DAG ELIASSEN ?? FJERDE PLASS: Sara Dorthea Jensen (t.v.) konstatere­r at det ble fjerdeplas­s på 400 meter. Vinner Amalie Iuel i forgrunnen.
 ?? FOTO: DAG ELIASSEN ?? FINALE: Hans Kristian Fløystad løp finale på 1500 meter søndag ettermidda­g. Her helt foran i feltet i forsøkshea­tet.