Grimstad Adressetidende

Spaden settes i jorda

-

To naeringsli­vsaktører, Skarpnes

og Nordic Asfalt, har kjøpt arealer på Omre for å etablere ny virksomhet der. Det markerer en ny giv for Grimstads lenge planlagte industriom­råde og naeringssa­tsing, og det åpner store muligheter for lang tid fremover.

Omre er på

til sammen 1.600 mål, ble det opplyst i formannska­pet nylig. Det er fire ganger så stort som Østerhus, og det sier sitt om dimensjone­ne. Omre ligger svaert sentralt plassert, med like stor avstand til Grimstad sentrum som til Lillesand, og omtrent midt mellom Arendal og Kristiansa­nd.

Åpningen av Omre,

med disse to første bedriftene, kommer også i grevens tid. Kommunen var i ferd med å bli utsolgt i Østerhus og risikerte mangel på naeringsar­ealer i egen regi,.

Grimstad er ganske

dårlig dekket med arbeidspla­sser for kommunens egne innbyggere. Mange pendler ut av kommunen, til Arendal først og fremst, men også vestover til Kristiansa­nd. Det vil styrke kommunen som helhet, ikke minst de tjenesteyt­ende bedriftene som allerede er etablert, med et større og mer variert arbeidsmar­ked.

Nå er det

ikke arealer som skaper bedrifter og arbeidspla­sser. Men uten attraktive naeringsto­mter er jobben enda vanskelige­re. Derfor er det grunn til å glede seg over at Omre er på gang.

 ??  ?? MERKEDAG: Her er representa­nter fra Grimstad bolig- og tomteutvik­ling, samt fra bedriftene Skarpnes og Nordic Asfalt på plass på Omre industriom­råde.
MERKEDAG: Her er representa­nter fra Grimstad bolig- og tomteutvik­ling, samt fra bedriftene Skarpnes og Nordic Asfalt på plass på Omre industriom­råde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway