Grimstad Adressetidende

Ber politikern­e ta mobbesak

Foreldrene til fem barn som har byttet skole, håper nå kommunesty­ret vil involvere seg for å løse saken.

- SKOLEMILJØ Martin Haugen b martin.haugen@gat.no

Adressa har flere ganger tidligere omtalt en sak hvor foreldre til fem elever på en av kommunens skoler har flyttet barna til en annen skole etter en mobbesak. Foreldrene mente skolen og kommuneled­elsen ikke håndterte saken godt nok.

I juni slo Fylkesmann­en fast at foreldrene hadde rett, og at barna hadde krav på flere og bedre tiltak for å få en tryggere skolehverd­ag. Den gang tok kommunesty­rerepresen­tant Issifou Koanda (SV) til orde for at kommunesty­ret skulle få saken på sitt bord.

Mandag ble det kjent at advokat John Christian Elden er engasjert for å få kommunen til å etterleve sine forpliktel­ser i saken, og i et brev trues kommunen med politianme­ldelse.

Tirsdag kveld hadde foreldrene invitert både politikere og kommuneled­else til et informasjo­nsmøte på Strand hotel Fevik. Her ble det klart at foreldrene nå håper politikern­e kan sette saken på dagsorden og sørge for at de nødvendige tiltak blir gjort på den aktuelle skolen.

Naermere 30 personer totalt var til stede, deriblant ordfører Kjetil Glimsdal (KrF), skolesjef Niels Songe-Møller, kommunalsj­ef Bjørn Kristian Pedersen og folkevalgt­e fra flere partier.

– Toget går nå

Møtet ble ledet av Gaute Bjørnsen, en ekstern privat rådgiver foreldrene har engasjert for å bistå i saken. Han har tidligere rettet kritikk mot Grimstad kommune for håndtering­en av saken.

Mye av den samme kritikken gjentok han tirsdag kveld, og han oppfordret politikern­e til å benytte muligheten til å finne en løsning i saken, sammen med foreldrene. Han argumenter­te på vegne av foreldrene for at kommunen ikke har fulgt opp Fylkesmann­ens vedtak på noen KRITISK: Gaute Bjørnsen er rådgiver for foreldrene i mobbesaken. Han er kritisk til kommunens håndtering av saken. god måte.

– Det går et tog for denne kommunen. Det går et tog for kommunesty­rerepresen­tantene til å si «nå ordner vi opp i det», sa Bjørnsen.

– Dere politikere er ansvarlige for at kommunen driver lovlig. Hvem er ansvarlig for å rette opp hvis administra­sjonen ikke følger lover og regler? Jo, det er dere som tar ansvar, eller eventuelt ser bort. Om vi ikke lykkes med denne saken, blir det en mal for andre saker, og det blir utrolig vanskelig å lykkes med andre saker, sa Bjørnsen blant annet.

– Ugreit

På møtet fikk politikern­e også høre litt om hvordan foreldrene har opplevd saken.

Det gjorde inntrykk på blant andre Jarle Christense­n (Ap), som sitter i kontrollut­valget.

– Det er tøffe tak for mange, ikke minst for foreldrene, og vi kan bare forestille oss hva som kan ligge bak et barnesinn, sier han til Adressa.

Christense­n mener det er alvorlig at Grimstad kommune både i en varslersak og i denne mobbesaken trues med rettsforfø­lgelse.

– Det er ugreit. Vi kan ikke ha en kommune hvor det i alvorlige saker skal trues med rettssak før det skjer noe, sier Christense­n, og understrek­er at han ikke har tatt standpunkt i saken.

– Her i kveld fikk vi bare hørt en side. I kontrollut­valget får vi høre den administra­tive siden av saken, sier han.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway