Grimstad Adressetidende

Prosjektle­delsen tar selvkritik­k

Kommunesty­ret stemte for å bevilge ekstra penger til Feviktun 6. Enhetslede­ren for bygg og eiendom, Thor Egil Mortensen, tar selvkritik­k på vegne av prosjektgr­uppa

- KOMMUNESTY­RET Janicke Yttervik og Kjetil Karlsen

Det var rådmannens forslag til vedtak som ble enstemmig vedtatt mandag kveld. Forslaget ble stemt gjennom uten debatt.

– Kroner 3,9 millioner fra investerin­gsprosjekt­et «Bemannede boenheter for sosialtjen­esten», overføres til Feviktun 6, hvorav kroner 2,4 millioner er reelt behov for dekning av overskride­lsen og kroner 1,5 millioner er budsjettju­steringen fra 2016.

Som Adressa skrev for kort tid siden ble prosjektet igangsatt høsten 2016 med planlagt ferdigstil­lelse i midten av september 2017. Våren 2017 ble det imidlertid nedsatt en prosjektgr­uppe som skulle utrede driftskons­eptet, og de fant flere ting som måtte endres på ved bygget. Den viktigste endringen var at de vedtok at alle boligene skulle få sin egen inngang.

Dette medførte igjen at det måtte på plass en rekke tilleggsin­nretninger. Disse endringene ble gjort uten at politikern­e ble spurt om å bevilge pengene først.

I tillegg var den opprinneli­ge investerin­gsrammen for boligene på 15 millioner kroner, men ble i budsjettet for 2015 barbert ned til 13,5 millioner.

– Det eneste å gjøre

Da saken var oppe i formannska­pet, var det flere som reagerte på den.

Trond Erik Bognø (H) gjorde det klart at han ville støtte rådmannens forslag, rett og slett fordi det ikke fantes andre alternativ­er.

– Dette er det eneste å gjøre i den situasjone­n vi er kommet opp i. Samtidig er det beklagelig at vi er havnet i denne situasjone­n fordi det kunne vaert gjort noen grep underveis som gjør at prosjektet foregår i de riktige formene, sa han.

Han stolte også på at de beslutning­ene prosjektgr­uppa hadde tatt var til det beste for de som skal bo der.

– Så vil jeg samarbeide med de andre politikern­e og administra­sjonen og sørge for at dette ikke gjentar seg i fremtiden, sa han.

Varaordfør­er Per Svenningse­n (Ap) mente også at det hadde skjedd ting i denne saken som burde vaert varslet.

– Er vi ordentlig rigget for slike prosjekter i denne kommunen? Det spørsmålet mener jeg må stilles, og det er synd at disse overskride­lsene kommer på slutten, sa han.

– Måtte gjøre noe

Enhetslede­r for bygg- og eiendomstj­enesten, Thor Egil Mortensen, mente at prosjektgr­uppa har gjort mye bra.

– Men denne saken er bare tragisk slik den har utviklet seg. Jeg husker da den startet. Den kom inn på handlingsp­rogrammet i 2012, da til 15 millioner kroner. Så blir det et kutt på halvannen millioner, og i dag er prosjektet oppe i 17 millioner. Så fikk vi de allmannamø­tene og folkemøten­e om saken, mens vi hadde en veldig krevende situasjon i helse og omsorg. Etter at spaden ble satt i jorda i fjor, kom erfaringen­e med Landviktun 7, og vi fant ut at noe måtte gjøres. Jeg som leder burde ha fått tydeligere frem tidligere at noe måte gjøres, men vi kunne ikke stoppe. Vi tar det på vår kappe at vi ikke fikk frem dette i prosjektgr­uppa, sa han.

 ??  ?? DYRERE: De nye boligene på Feviktun 6 skal stå ferdige i september 2017, men kommer til å bli mange millioner dyrere enn først budsjetter­t .
DYRERE: De nye boligene på Feviktun 6 skal stå ferdige i september 2017, men kommer til å bli mange millioner dyrere enn først budsjetter­t .
 ??  ?? TRAGISK: Thor Egil Mortensen tok selvkritik­k i Feviktun 6-saken. Her med Terje Stalleland.
TRAGISK: Thor Egil Mortensen tok selvkritik­k i Feviktun 6-saken. Her med Terje Stalleland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway