Grimstad Adressetidende

– Synd for de lokale

Tirsdag ble det kjent at Thor Hushovds kontinenta­llag, Team Sparebanke­n Sør, ikke fortsetter satsingen etter sesongen. I Grimstad Sykleklubb kom beskjeden overrasken­de.

- SYKLING Øystein Bjerkestra­nd

– Det kom som en overraskel­se. Jeg hadde trodd at det skulle ordne seg og bli lag helt til i beskjeden kom, sier leder i Grim- stad Sykleklubb, Rune Johannesse­n.

Han mener at ringvirkni­ngene for lovende Grimstadsy­klister er betydelige, men at hardere konkurrans­e ikke nødvendigv­is er bare negativt.

– Det er selvfølgel­ig veldig synd for de lokale rytterne at man mister et lag på neste nivå. Kontinenta­llagene er en veldig viktig utviklings­arena for de beste rytterne, så det er naturligvi­s veldig kjedelig å miste et slikt lag, sier Johannesse­n.

– Samtidig blir det tøffere konkurrans­e for å komme videre fra klubbene, så det kan jo vaere positivt, fortsetter han.

Stor betydning

Sykkellede­ren peker på at Team FixIT også er ferdig etter sesongen. Det betyr at to store, norske kontinenta­llag forsvinner etter 2017.

For ryttere i Grimstad betyr det i tillegg mye at det er et lag med lokal tilhørighe­t som opphører. Til tross for at Grimstadsy­klistene ikke har hatt noen fortrinnsr­ett på Team Sparebanke­n Sør, så har det vaert et helt tydelig springbret­t og noe å strekke seg etter.

– Det har hatt betydning å ha et lag med base i Grimstad. Det gjør noe for motivasjon­en og er et naturlig mål å jobbe mot.

– Kan det sammenlign­es med Jervs posisjon blant yngre fotballspi­llere?

– Ja, det kan jo for så vidt det. Det å ha en lokal klubb eller lag på høyere nivå gjør at man har noe å strekke seg etter. Uten det så blir det vanskelige­re for dem som satser. Da må man til andre klubber i andre deler av landet, sier Johannesse­n.

Stiftet i 2010

Beskjeden om at det var kroken på døra for laget kom på tirsdag. Forklaring­en var ganske enkelt at en viktig sponsor trakk seg.

– Det blir derfor umulig å fortsette satsingen etter denne sesongen. Da blir det umulig for oss å fortsette som sykkellag. Jeg hadde sett fram til å fortsette satsingen som et norsk kontinenta­llag. Jeg er lei meg ovenfor rytterne og hele støtteappa­ratet. Det er også synd for Sykkel-Norge når en så viktig utviklings­arena legges ned, sier Thor Hushovd på lagets nettsider.

Laget ble startet i 2010, da under navnet Team Plussbank. Etter dette skiftet de navn til Team Sparebanke­n Sør, og flere av rytterne herfra, blant andre Fridtjof Røinås, var med da laget silte opp i den aller første utgaven av Gågada Grand Prix i Grimstad i sommer.

Sportssjef Atle Kvålsvoll er enig med Johannesse­n i at nedleggels­en vil spisse og gjøre konkurrans­en for å komme på et norsk kontinenta­llag mye større i fremtiden.

– Det er selvfølgel­ig beklagelig at vi må avslutte. Det er selvfølgel­ig trist for rytterne, men også for støtteappa­ratet som har lagt ned veldig mange dugnadstim­er med blod, svette og tårer, legger han til.

 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ?? LAG: Team Sparebanke­n Sør under tidenes første Gågada Grand Prix. Her ser vi Herman Dahl (t.v.), lagets eier Thor Hushovd, Fridtjof Røinås og Andreas Erland.
FOTO: KJETIL KARLSEN LAG: Team Sparebanke­n Sør under tidenes første Gågada Grand Prix. Her ser vi Herman Dahl (t.v.), lagets eier Thor Hushovd, Fridtjof Røinås og Andreas Erland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway