Grimstad Adressetidende

Mener fortauet bør skilles fra veien med gjerder

Morthen Føreid mener skolebarna på Landvik bør beskyttes med gjerder langs fortauet dersom trafikk fra pukkverket skal gå forbi skolen.

- TRAFIKK Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Naboer til Landvik pukkverk er kritiske til planen for trafikksik­ring ved Landvik barneskole.

Adressa har tidligere omtalt Landvik pukkverks planer om en ny utkjørsel ved Bakken. Naboene i området er kritiske til planen, blant annet fordi denne utkjørsele­n vil føre til mer tungtrafik­k forbi Landvik barneskole.

– Det er ikke bra å legge trafikken forbi en barneskole med 500 elever, og Imås har også planlagt stor aktivitet i årene som kommer, sier Morthen Føreid, en av naboene til planen.

Pukkverket­s forslag til regulering­splan har vaert på høring i sommer. Fristen for å komme med innspill er 9. september. Da planen var til behandling i teknisk utvalg i vår, ble det bestemt at det måtte lages en plan for trafikksik­ring ved skolen. Dette er gjort, og blant de foreslåtte tiltakene er tre fartshumpe­r, nye gangfelt og nedsatt fartsgrens­e fra 40 til 30 km/t.

– Jeg synes ikke den planen er god nok. Det må vaere fysisk sperre mellom veibanen og gangfeltet. Enten et autovern eller et større gjerde. Det er tross alt 500 elever, og veldig mange av dem går til skolen, og mange av dem mot Hippen, sier Føreid, som også peker på at den nye utkjørsele­n vil gi mer tungtrafik­k langs drikkevann­skilden Rore.

Foreslår alternativ

Føreid mener også det finnes et alternativ til utkjørsel fra pukkverket som bør vurderes.

– Det er for å vise at det finnes en annen trasé. Det er en kolle de må sprenge seg gjennom, men den steinen skal de ta ut uansett, så det går jo greit. Stigningen­e skal vaere riktig så kommunen kan ta over veien i fremtiden. Det er et mye bedre alternativ, for da får du ikke konflikten med skolen, barna og fritidsakt­iviteten, sier Føreid, og viser til at tungtrafik­ken da vil gå ut på E18 langs samme rute som i dag.

– Da går trafikken der den går i dag, bare at du får et mye mer oversiktli­g kryss. Og så blir det slakere vei. Det vil bli reaksjoner fra naboene der, men det er positive sider også. De som bor der får en bedre adkomstvei, sier han.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? BEKYMRET: Tom Endresen og Morthen Føreid (t.v.) er bekymret for mer tungtrafik­k forbi Landvik skole. Føreid mener fortauet må skilles fra veien med et gjerde.
ARKIVFOTO BEKYMRET: Tom Endresen og Morthen Føreid (t.v.) er bekymret for mer tungtrafik­k forbi Landvik skole. Føreid mener fortauet må skilles fra veien med et gjerde.
 ??  ?? ALTERNATIV: Her har Føreid tegnet inn et nytt forslag til adkomst med blå penn, som han mener bør brukes i stedet for alternativ 3 ved Bakken.
ALTERNATIV: Her har Føreid tegnet inn et nytt forslag til adkomst med blå penn, som han mener bør brukes i stedet for alternativ 3 ved Bakken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway