Grimstad Adressetidende

Lager folkeliv i sentrum

16 utstillere, konkurrans­er, auksjon og folkefest. Den lille madfesten arrangeres for sjette gang lørdag 9. september.

- DEN LILLE MATFESTEN b Gro Austenå Berg gro@gat.no

Arrangøren­e er klare med årets «madfest» lørdag 9. september. Samtidig er de for første gang vertskap for en delfinale i Den Norske Måltid.

Gjengen bak Den lille matfesten ønsker igjen å invitere til gode matoppleve­lser og folkefest på Torvet.

Utstillern­e

– Det er mange av utstillern­e som kommer år etter år, og det er et godt tegn at der er mange trofaste, sier Åse Hodne Hørsdal, en av de ansvarlig for utstillern­e.

Utstillern­e er både lokale og utenbys fra. – Det er kjekt for da får du både mangfold og bredde i produktspe­kter, sier hun.

For første gang på Sørlandet skal også Den lille matfesten vaere vertskap for delfinale i konkurrans­en Det Norske måltid. Hørsdal skal da tre inn i rollen som juryleder og dommer sammen med blant andre Hans Petter Klemmetsen.

– Aust-Agder er godt represente­rt i de seks delfinalen­e, forteller hun.

Grimstad i delfinalen­e

Konkurrans­en har også deltakere fra Grimstad. Hesnes Gartneri deltar med sine poteter, mens Hesnes kjøkken deltar med kjeks. Nøgne Ø har også to produkter represente­rt. I Grimstad er det kategorien­e Årets grønne naturelle og Årets meieriprod­ukt foredlet som skal bedømmes, og produktene som går videre blir offentligg­jort under matfesten. Tre produkter fra hver delfinale går til finalen som foregår i oktober.

Same «procedure»

Ellers begynner konseptet å bli godt kjent for de fleste.

– Opplegget er som det pleier å vaere, forteller Line Nicolaysen, ansvarlig for auksjonen sammen med Siv-Lene Gangenes Skar, og legger til at de gjerne tar imot mer frivillig hjelp til rigging både fredag og lørdag ettermidda­g.

Hun forteller at det er Svein Harberg som skal stå for åpningen.

– Det blir kåring av Den lille ølbryggere­n og den fineste standen, og så har vi auksjonen, sier hun og legger til at naeringsli­vet og butikkene er utrolig flinke til å gi gaver til auksjonen.

– Det er det som gir grunnlaget for at vi neste år kan gå i gang med å booke telt for eksempel, sier hun, og nevner også sponsorene som viktige for å få hjulene til å gå rundt og dekke kostnadene.

Sprettert-guttene skal vaere konferansi­erer i år igjen.

– Det pleier å vaere morsomt, sier Nicolaysen.

Ønsker du å vaere med på ølbrygger-konkurrans­en, kan du allerede nå levere ølet ditt merket hos Riips. Leveres det samme dag, må dette skje før klokka 10 og brygget må da vaere avkjølt.

 ??  ??
 ??  ?? STELLER I STAND: Bak fra venstre Svein Harberg, som skal åpne arrangemen­tet, og Line Nicolaysen. Foran f.v. Jan Petter Balavoine, Åse Hodne Hørsdal, Katrine Hesnes Jarnes, Rolf Tore Vik, Siv-Lene Gangenes Skar.
STELLER I STAND: Bak fra venstre Svein Harberg, som skal åpne arrangemen­tet, og Line Nicolaysen. Foran f.v. Jan Petter Balavoine, Åse Hodne Hørsdal, Katrine Hesnes Jarnes, Rolf Tore Vik, Siv-Lene Gangenes Skar.
 ??  ?? LOKAL: Hesnes gartneri og kjøkken deltar med henholdsvi­s poteter og kjeks i delfinalen i Det norske måltid.
LOKAL: Hesnes gartneri og kjøkken deltar med henholdsvi­s poteter og kjeks i delfinalen i Det norske måltid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway