Grimstad Adressetidende

Sliter med vondt i låret

Det meste taler for at Ingvild Meinseth (18) ikke løper helgens UM (NM for yngre) i Bergen.

- FRIIDRETT

Sørild-jenta er ikke kvitt luggingen i låret som hun fikk i finalen på 200 meter siste dag på senior NM i Sandnes. – Ingvild reiser oppover med oss til Bergen. Slik det ser ut nå blir det neppe noen individuel­le løp her på UM, sier pappa og trener Frank Otto Meinseth.

Ingvild testet foten på trening hjemme i Grimstad onsdag kveld. Det gikk ikke bra.

Løper ikke

– Det er helt klart at Ingvild ikke løper 100 og 400 meter fredag. 200 går lørdag. Realistisk håper vi å få henne med på stafetten søndag, sier Sørild-treneren. Ingvild skal da løpe den avsluttend­e 400 meter etappen. – Det går bedre på de litt lengre distansene. De er ikke like eksplosive, sier Meinseth som understrek­er at det kan vaere en liten sjanse for at hun løper 200 lørdag. – Akkurat her og nå ser ikke det saerlig lyst ut, understrek­er han.

Mye skader

Sørild ville vaert storfavori­tt på stafetten med hele stjernegal­leriet på plass. Nytt denne uken er det at også Anastasia Lunde (16) dropper UM. Hun er syk, og reiser ikke til Bergen. Hun ville vaert gullkandid­at på 100 meter i sin aldersklas­se.

Karoline Daland (18) er også skadet. Hun har definitivt lagt av for sesongen. Med ungjenta som tok sølv på 400 meter hekk under senior NM på Askøy i 2016, Ingvild og Anastasia på laget ville Sørild vaert i en klasse for seg på stafetten.

Samtlige Sørild-jenter med unntak av Line Myrestøl Johansson holder alder også neste sesong i motsetning til flere av deres hardeste konkurrent­er som mister sterke folk.

Best i høyde

Slik det ser ut nå er Sørild gått fra å vaere en sprintklub­b til høydeklubb. Line Myrestøl Johansson (19) er kanskje klubbens heteste gullkandid­at.

– Da må jeg hoppe opp imot, og helst over min pers på 1,71 om forholdene blir brukbare, sier Linn. Hun tok sølv under junior NM på 1,63. Gullet gikk til Ingrid Faerøvik Mork fra Norna Salhus på 1.66. – I junior NM i Harstad der jeg tok sølv var det fryktelige forhold. Får håpe vi er litt heldigere med vaeret her i Bergen, sier Line som er nummer to på statistikk­en. Mangekjemp­er Ida Eikeng topper med 1,74.

Madelen Sveinungse­n (15) tok medalje i høyde på UM innendørs i vinter. Hun kan klare det igjen. Noah Haver (15) er også medaljekan­didat i spyd. Han har bare femte beste påmeldte kast, men avstanden frem er ikke stor.

 ??  ??
 ??  ?? SKADE: Ingvild Meinseth (18) er i Bergen, men det er tvilsomt om det blir noen individuel­le løp på UM. Mest trolig er det at hun løper stafett på et svaert redusert Sørild-lag på søndag.
SKADE: Ingvild Meinseth (18) er i Bergen, men det er tvilsomt om det blir noen individuel­le løp på UM. Mest trolig er det at hun løper stafett på et svaert redusert Sørild-lag på søndag.
 ??  ?? MEDALJEKAN­DIDAT: Line Myrestøl Johansson (19) er Sørilds heteste medaljekan­didat under ungdomsmes­terskapet i Bergen i helgen.
MEDALJEKAN­DIDAT: Line Myrestøl Johansson (19) er Sørilds heteste medaljekan­didat under ungdomsmes­terskapet i Bergen i helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway