Grimstad Adressetidende

Disse er med på drømme-elleveren

Søndag kommer Start på besøk til Levermyr for sesongens siste lokaloppgj­ør. I den forbindels­e har Adressa, sammen med Jervkjenne­re, satt opp det beste laget med spillere som har spilt i begge klubbene.

- DRØMMELAG Øystein Bjerkestra­nd

Å ta ut et slik lag er som alle vet en vrien øvelse. Muligheten­e er mange, meningene likeså. Men det som er helt sikkert, er at mange av Jervs beste spillere har spilt hos naboklubbe­n i vest. Noen rundt krigstider, mens andre har tatt turen vestover helt nylig. Noen har sågar kommet tilbake til Jerv etter opphold i Start.

Uttaknings­komiteen, som det het på 50- og 60-tallet, har bestått av Adressa-redaksjone­n, samt et utvalg av dem som har stått klubben naer i en årrekke.

Totalt kom komiteen fram til 20 spillere som har spilt på A-laget til både Jerv og Start. I tillegg har tre trenere vaert i begge klubber, mens tre andre har trent den ene og spilt i den andre.

Laget

Dette er spillerne som kom gjennom nåløyet:

Tommy Runar, keeper: Den 35 år gamle målvakten er fremdeles i Jerv som keepertren­er. Sisteskans­en spilte solid for Jerv på starten av 2000-tallet, før han hadde fem sesonger i Start. Under oppholdet i Kristiansa­nd ble han også lånt ut til Fredriksta­d hvor han var med på å ta seriesølv med østfolding­ene. Helge Torjussen, forsvar:

Gikk den mer utradisjon­elle veien fra Start til Jerv. En solid forsvarssp­iller som ga alt i duellene. Torjussen var en del av laget som rykket opp til nivå to i 1982. Glenn Andersen, forsvar:

En naturlig klippe i midtforsva­ret. Har spilt på høyt nasjonalt nivå i mange år. Har vaert i både Jerv og Start i to omganger, men gikk aldri direkte fra Jerv til Start. Pål Yngve Berg, forsvar: Også en del av opprykksla­get i ’82.

Berg var noe så sjeldent som en teknisk forsvarssp­iller. I tillegg hadde han en meget sterk pasningsfo­t, som Thor Eriksen og Arild Tønnesen ofte nøt godt av. Henrik Robstad, vingback:

En av de ferskeste overgangen­e fra Jerv til Start. Var en viktig bidragsyte­r på Jerv da laget tok seg hele veien fra 3. til 1. divisjon. Erling Paulsen, vingback:

Den eldste av spillerne på laget. Backen var blant annet en viktig brikke på laget som rykket opp til 1. divisjon i 1947. Den gangen spilte han på lag med spillere som Johan Jørgen Ugland, Reidar Berg, Kåre og Arne Olsen og brødrene Leif og Øistein Simonsen. Paulsen døde i mars i fjor, 93 år gammel.

Kjell Egge, midtbane: Spilte sammen med Berg og Torjussen på opprykksla­get i ’82. Et viktig arbeidsjer­n og fighter på midtbanen, som etter hvert fikk tre gode sesonger i Start. Morten Pettersen, midtbane: Slet på benken i Jerv, men fikk sitt gjennombru­dd i Start hvor han blant annet fikk med seg fem kamper på U-landslaget og to bronsemeda­ljer i serien. En strålende spiller som ofte blir glemt fordi han spilte med storheter som Frank Strandli og «Myggen». Sven Otto Birkeland, midtbane: En teknisk og sterk midtbanesp­iller med fem Alandskamp­er og en drøss med U-landslagsk­amper. Spilte for Start og tok seriegull i 1978, før han senere kom til Jerv. I sin debut for landslaget ble han den første sørlending på A-landslaget. Arve Seland, spiss: En lynkjapp angrepsspi­ller med et steg som fikk forsvarssp­illerne til å frykte ham. Seland fikk tolv landskampe­r og var med i den norske OL-troppen i 1984. Han ble også toppscorer i 1. divisjon

med tolv mål i 1986. På grunn av hofteprobl­emer måtte han dessverre legge opp som 26-åring. Johan Svennevig, spiss:

Spiss med stor S. Scoret på det som kom av sjanser, både for Jerv og Start på 50- og 60-tallet. Gikk rett inn på et meget godt Start-lag og bøttet inn mål. Steinar Pedersen, trener:

Mye var på rett vei i klubben da Pedersen kom til Jerv i 2014. Likevel skal han stor honnør for å ha bidratt sterkt til at Jerv gikk fra bredde- til toppfotbal­len.

– Han gjorde viktige grep i klubben og var en altmuligma­nn mens han var her. Han bygget klubb, sier Henrik Robstad.

Kristiansa­nderen fikk en litt trist sorti, men fortjener likevel plassen på benken. I tillegg til Pedersen har Karsten Johannesse­n og nåvaerende trener Arne Sandstø trent begge klubbene. Forhåpentl­ig vil Sandstø vippe Pedersen ut av laget i løpet av et år eller to, dersom resultatet­ene går veien.

Benken: Som sagt var det mange spillere som hadde fortjent en plass på laget. Navn som Arild Tønnessen, Preben Jørgensen, Duc Minh Nham og Olav Skjervedal, som alle leverte solid for begge klubbene, er ikke glemt. Det er heller ikke Odd Frivoll, Thomas Gill, Helge Vidar Johansson, Gunnar Myhre eller Dennis Antwi. Det mangler med andre ord ikke kvalitet – verken på banen eller benken.

Tette bånd

Til tross for rivaliseri­ngen har det vaert et tett bånd mellom Jerv og Start gjennom årenes løp. Og ingenting tilsier at det vil bli slutt på overganger mellom klubbene framover.

 ??  ??
 ??  ?? DRØMMELAG: For å få spillerne på riktig posisjon har det blitt en 3-5-2-formasjon. Her er det kvalitet i alle ledd, helt fram til
DRØMMELAG: For å få spillerne på riktig posisjon har det blitt en 3-5-2-formasjon. Her er det kvalitet i alle ledd, helt fram til

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway