Grimstad Adressetidende

Stenger brygga

Terje Vigen brygge og den gamle muren under skal skiftes ut.

- HAVN b Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Denne uka ble området rundt Terje Vigen brygge sperret av. Terje Vigen-statuen er fjernet, og området rundt er gravd opp. Nå skal det gjøres grunnarbei­der før den nye brygga kan bygges.

Brygga var nemlig i så dårlig forfatning at den måtte erstattes med en ny brygge. Arbeidet skulle egentlig vaert ferdig til våren 2017, men jobben ble utsatt for ikke å komme i konflikt med storinnryk­ket av sommerturi­ster.

Hever statue

Som en del av arbeidet skal også Terje Vigen-statuen løftes høyere opp. Dette skjer etter ønske fra kunstneren.

Arbeidet kan ta opp til tre måneder, forteller fagansvarl­ig for prosjekt i kommunen Tommy Egge.

– Hvis alt går greit håper vi det går litt kjappere, men kontrakten er tre måneder, sier han.

Egge forteller at det er en gammel mur i dårlig forfatning som er hovedgrunn­en til at det måtte gjøres noe med brygga.

– Det er en gammel naturstein­smur under brygga. Den skal holde massene på plass, men det har rast ut masser i noen år. De lysmastene der nede har av og til stått på halv tolv, og det har sammenheng med dette. Muren er hovedgrunn­en til at det må gjøres noe, men stolpene på brygga er også dårlige og måtte skiftes ut, så det er en kombinasjo­n, sier han.

 ??  ?? DÅRLIG: Både Terje Vigen brygge og en gammel naturstein­smur under var i så dårlig forfatning at kommunen bestemte seg for å rive og bygge nytt.
DÅRLIG: Både Terje Vigen brygge og en gammel naturstein­smur under var i så dårlig forfatning at kommunen bestemte seg for å rive og bygge nytt.
 ??  ?? FJERNET: Statuen av Terje Vigen er fjernet mens arbeidet pågår. Når alt er ferdig, skal statuen ruve høyere enn den gjorde tidligere.
FJERNET: Statuen av Terje Vigen er fjernet mens arbeidet pågår. Når alt er ferdig, skal statuen ruve høyere enn den gjorde tidligere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway