Grimstad Adressetidende

Har vaert med på FMUs loppemarke­d siden han var ni år

For Kristian Tønnesel er FMUs årlige loppemarke­d en del av livet. Det har han vaert med på hvert år siden 1989.

- Kjetil Karlsen

– Hva skal du gjøre i morgen?

– Da skal jeg på loppemarke­d og auksjon på FMU. Det har jeg vaert med på hvert eneste år siden 1989, og da var jeg ni år gammel. Da var jeg med faren min. Det har nemlig gått i arv i generasjon­er i vår familie og vaere med på auksjoner.

– Har dere alt under kontroll nå få timer før dere slipper publikum innenfor portene?

– Ja. 100 prosent kontroll får en vel aldri, saerlig ikke når det er så mange små ting som må holdes styr på, men vi ligger veldig godt an. Vi ligger også an til å vaere veldig heldige med vaeret, og det kan bety 100.000 kroner i forskjell på inntektene. Det er også veldig bra med tanke på dem som har gitt fine gjenstande­r til oss, at de ikke regner vekk og går i stykker. Det er som vanlig mange som har gitt flotte ting til oss. Vi har fått gull, sølv og porselen og mange gamle møbler. I år har vi også fått et sverd som er datert 1786, og bajonetter fra 1. verdenskri­g. Vi har også gokart, og en del gjenstande­r fra Jernaia. De fikk nemlig vannskader på bygget, og har gitt oss både helt nye høytrykkss­pylere og verktøy. Med andre ord har vi veldig mange flotte ting, og noe for enhver smak og både for unge og gamle.

– Hvor mange folk forventer dere i år?

– Vi håper på over 2.000, og forvemnter mange bilder over alt. I fjor ble det litt trafikkaos, men i har vi fått lov til å sette biler på jordet til Ugland i Laugevolds­veien. Det er flott at de lokale rundt her også stiller opp for oss.

– Hva gjør du ellers i året når du ikke holder på med dette loppemarke­det?

– Da er jeg seniorrådg­iver i BUF-etat, og jobber mye med økonomi, eiendom og bil.

– Og på fritida di, hva gjør du da?

– Da er jeg styreleder i Grimstad Høyre. Jeg rir med andre ord to hester hvor det skjer ganske mye begge steder. Så har jeg to jenter som spiller fotball på Lia, og det går det også mye tid til. Den store hobbyen er likevel jakt. Og bil. Jeg samler nemlig på modellbile­r.

– Hva liker du best å gjøre i helgene?

– Jeg liker veldig godt å jobbe i hagen, og så må jeg alltid ha med meg Tottenhams kamp i helgen. Det er viktig. Ellers er jeg veldig glad i å vaere i området rundt her jeg bor, i tillegg til at vi er en del på hytta til svigerfore­ldrene mine på Gautestad.

 ?? ARKIVFOTO ?? EN DEL AV LIVET: For Kristian Tønnesøl er FMUs årlige loppemarke­d en del av livet. Her fra fjorårets begivenhet.
ARKIVFOTO EN DEL AV LIVET: For Kristian Tønnesøl er FMUs årlige loppemarke­d en del av livet. Her fra fjorårets begivenhet.
 ??  ?? GJENGEN: Det er mye å gjøre for loppemarke­det, og da er det godt at Kristian har flere å få hjelp av.
GJENGEN: Det er mye å gjøre for loppemarke­det, og da er det godt at Kristian har flere å få hjelp av.
 ??  ?? TUNGE LØFT: Mye må ordnes, dyttes og løftes på for å få et loppemarke­d til å gå rundt.
TUNGE LØFT: Mye må ordnes, dyttes og løftes på for å få et loppemarke­d til å gå rundt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway