Grimstad Adressetidende

– Et lag med sterke navn

Helge Torjussen, Tommy Runar og Kjell Egge fikk alle plass på drømmelage­t. De er enige om at det er et imponerend­e lag.

- DRØMMELAG Øystein Bjerkestra­nd

– Her var det mange sterke navn. Jeg har jo spilt med de fleste av disse, blant annet Erling (Paulsen) på Jappa. Tommy er vel omtrent den eneste jeg ikke har spilt med, sier Kjell Egge.

Han utgjør en sterk midtbanetr­io med Morten Pettersen og Sven Otto Birkeland, som begge fikk kamper på A-landslaget.

– Hvem er den beste av medspiller­ne dine?

– Det er umulig å si med tanke på at det er forskjelli­ge tider, men Morten Pettersen og Arve Seland var kanskje de som kom lengst med fotballen med tanke på landslaget og OL-landslaget i 1984, sier Egge, som selv hadde tre sesonger i Kristiansa­nd.

– Det var en fin tid, men tiden midt på 80-tallet var jo generelt veldig fin, ler han.

Elsk-hat

Tommy Runar er den nest yngste på laget. Han kjenner til de fleste av medspiller­ne, men har spilt med få av dem.

– Det er mange store navn og veldig hyggelig å vaere en del av dette laget. De fleste navnene er kjente, men spilte før min tid, sier den tidligere keeperen.

– Hva tenker du om forholdet mellom Jerv og Start?

– Det har alltid vaert et elskhat-forhold. I perioder er det godt forhold, mens andre perioder er det litt mer isete. Det er ikke så unaturlig at det er litt mer isete nå som man ligger i samme divisjon og kjemper om de samme poengene og spillerne. Samtidig er det bra med litt skittkasti­ng, så lenge det er innenfor rammene av hva som er greit. Vi har godt av litt rivaliseri­ng, sier han.

På søndag kommer Start på besøk. Alle tre håper på Jervseier til tross for en fortid i Start, selv om Torjussen har et stort hjerte for naboen i vest.

– Jeg har et godt forhold til begge lag, men nå har jeg bodd så lenge i Grimstad at jeg håper på Jerv. Jeg tror de har en gyllen mulighet til å vinne, sier Torjussen.

Ett lokalpoeng

Med kun ett poeng på tre lokaloppgj­ør denne sesongen er det på tide med en derbyseier. Runar, som jobber som keepertren­er i klubben, erkjenner at det ikke vil se bra ut å stå igjen med ett poeng på fire derbykampe­r.

– Det er krise, selvfølgel­ig. Vi er ikke fornøyd med det. Nå går vi for tre poeng på søndag, og det er innen rekkevidde. Vi har et veldig høyt toppnivå, men dessverre har bunnivået vaert for lavt. Vi har vaert for ustabile, sier Runar.

 ??  ?? TRIO: Helge Torjussen, Tommy Runar og Kjell Egge hadde alle fine perioder i både Jerv og Start.
TRIO: Helge Torjussen, Tommy Runar og Kjell Egge hadde alle fine perioder i både Jerv og Start.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway