Grimstad Adressetidende

Har vurdert gjerde mellom fortauet og veien

Konflikt med siktsonen i krysset til skolen er en av grunnene til at fysiske sperrer ikke er tatt med i planen.

- LANDVIK

Kommunen har bedt Staerk og co., som har utarbeidet forslagene til trafikksik­ring ved Landvik skole, om en vurdering av fender/gjerde mellom fortau og vei. Staerk og co. har utarbeidet planen på oppdrag fra Landvik pukkverk.

«Rekkverk benyttes normalt sett ikke mellom vei og fortau, og er ikke en løsning som framkommer av håndbok N100 Vegog gateutform­ing. Det følger av håndbok 101 Rekkverk at for veier med fartsgrens­e < 50 km/t er det ingen krav til trafikkdel­er mellom vei og anlegg for gående og syklende», står det i konsulentf­irmaets egen vurdering av dette tiltaket.

«Bruk av rekkverk vil i første rekke vaere knyttet til å lede gående til krysningsp­unkt for å unngå kryssing der dette ikke er ønskelig», står det videre, men Staerk og co. konkludere­r med at dette ikke er egnet ved Landvik skole.

«Ledegjerde­r er ikke aktuelt langs nordsiden av krysningsp­unktet da det vil bli stående i siktsonen til krysset til skolen. Siktsoner er endret jf. reg plan da veien har blitt forkjørsve­i. Ledegjerde kan vurderes dersom det anlegges en droppsone på parkerings­plass P2 ved Landviktun. En slik løsning innebaerer fare for at noen velger ikke å benytte seg av krysningsp­unktet fordi det medfører lenger vei», står det i vurderinge­n av tiltaket.

En annen type fartshumpe­r, rumlefelt, trafikkøy og innsnevrin­ger er også vurderte tiltak, men ikke foreslått i planen.

Forslagene til trafikksik­ringstilta­k og resten av planen er på høring frem til 9. september.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway