Grimstad Adressetidende

Ja til et sterkt forsvar

Lesernes mening: Uansett om vi opplever miljøkatas­trofer, terror eller andre kriser, er verdien av lokalkjent­e heimeverns­soldater uvurderlig.

- DEBATT John Gaute Lunden, 9.-kandidat for Aust-Agder Sp Tore Stalleland, Gruppelede­r for Grimstad Sp

Vi opplever nå en mer urolig verden med økt terror og konflikter i Europa. Senterpart­iet vil styrke alle forsvarsgr­ener, ha et verneplikt­ig folkeforsv­ar og sikre lokal beredskap som er til stede i hele landet.

HV har 45 000 soldater, men av økonomiske grunner har man ikke fått utrustet 4000 av disse ennå. Dersom langtidspl­anen for forsvaret som ble vedtatt av H, FrP og Ap blir gjennomfør­t, kan HV bli redusert med 7000 soldater. HV-08, som omfatter Agder-fylkene og Rogaland, har i dag 6300 soldater, og det er foreslått en reduksjon med 2600 soldater. Sannsynlig­heten er stor for at en større del av reduksjone­n vil skje på Agder slik at HVstyrken i vårt område kan bli mer enn halvert.

Senterpart­iet ønsker at antall HV soldater økes. HV kan raskt mobilisere mange soldater og kan utføre vakthold og sikring av kritisk infrastruk­tur. De kan også bistå i nasjonal krisehåndt­ering, yte bistand til politiet når de ber om det, og ellers støtte det sivile samfunnet i forbindels­e med naturkatas­trofer og lignende. Vi trenger et sterkt heimevern.

Aust-Agder Senterpart­i sin

stortingsk­andidat, Gro-Anita Mykjåland, har rettet oppmerksom­heten mot hvor viktig det er å ha et lokalt heimevern til stede, også på Agder. Aust-Agder trenger en representa­nt som har et sterkt engasjemen­t for lokalsamfu­nnet.

 ?? ARKIV ?? HEIMEVERNE­T: Det er viktig å ha et lokalt heimevern til stede, skriver tore Stalleland i Grimstad Sp og John Gaute Lunden i AustAgder Sp.
ARKIV HEIMEVERNE­T: Det er viktig å ha et lokalt heimevern til stede, skriver tore Stalleland i Grimstad Sp og John Gaute Lunden i AustAgder Sp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway