Grimstad Adressetidende

– Sjokkert av hvor lang tid det tar

Trond Erik Bognø og Svein Harberg mener kommunen har brukt altfor lang tid på å løse saken hvor fem elever har byttet skole.

- SKOLEMILJØ Martin Haugen

Svein Harberg (H) og Trond Erik Bognø (H) mener det må jobbes raskere og mer konkret for å løse en mobbesak i kommunen.

Adressa omtalte nylig saken hvor foreldre til fem elever på en skole i kommunen har flyttet barna til en annen skole etter en mobbesak. Fylkesmann­en har pålagt kommunen flere tiltak for å løse situasjone­n, men stortingsr­epresentan­t Svein Harberg (H) og Høyres gruppelede­r i kommunesty­ret Trond Erik Bognø er ikke fornøyde med kommunens håndtering av saken.

– Det har pågått for lenge. Det verste som kan skje, er at ballen får ligge død, og at man venter med å gripe tak i i saken, sier Bognø, som vil løfte saken inn for kommunesty­ret.

– Jeg har fulgt saken veldig nøye i snart et år som leder av familie- og kulturkomi­teen på Stortinget. Det som gjør at jeg reagerer, er barna. Det er fem barn som ikke har det godt. Det handler også om at barna som har deltatt i mobbingen ikke har det bra, sier Harberg.

Han er meget kritisk til at saken har pågått i over et år uten at den er løst.

– Jeg er sjokkert over hvor lang tid det tar, og at det gjøres så lite konkret.

Vil følge opp politisk

Kommuneled­elsen og ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) har forsikret at saken skal løses på en god måte, men Bognø slår seg ikke til ro med dette.

– Dette må følges opp i kommunesty­ret. Tiltakene må rapportere­s på, på lik linje med i helsesaken. Vi vil også at det bygges opp et tverrfagli­g innsatstea­m som kan gå inn i slike situasjone­r. Dette vil vi få ned i konkrete punkter som kan følges opp, sier han.

Også Harberg mener tiden er overmoden for at politikern­e tar tak i saken.

– Dette har pågått siden 2015, eskalerte i fjor høst, og nå er det er nytt skoleår. Tenk den følelsen for barna, som ikke kan gå på skolen med vennene sine, sier stortingsp­olitikeren.

– En skoleledel­se må ta tak i dette, og ha kompetanse til dette. Har man ikke kompetanse­n, må man hente den inn utenfra. Nå har dette eskalert, og det må tas tak i nå, sier han bestemt.

Oppgitt

Nylig inviterte foreldregr­uppa i saken til informasjo­nsmøte på Strand hotel. Her fikk politikern­e høre en far fortelle om noe som hadde skjedd med hans lille datter. Det gjorde inntrykk på Bognø.

– Da jeg hadde vaert på Strand og hørt det, kan jeg ikke si at jeg hadde en veldig god kveld etterpå. Det var sterke vitnemål, sier han, og får støtte av Harberg.

– Den foreldregr­uppa har ønsket en løsning, også for de barna som har deltatt i dette. Jeg skjønner deres frustrasjo­n. Jeg følger fortsatt med fra Stortinget, og nå er vi oppgitt på vegne av barna, sier han.

Glad for at det skjer

Adressa har snakket med en av foreldrene i gruppa som har etterlyst nettopp kommunesty­rets engasjemen­t i saken.

– Det er kjempebra at noen løfter det litt opp, men samtidig etterspør jeg hva som skal gjøres. Det er bare generelle ting, sier hun, og viser til tiltakene kommunen nå jobber med.

– Jeg er kjempeforn­øyd med at de gjør det, men nå må administra­sjonen gripe fatt i det og sørge for at noe skjer, sier hun, og understrek­er at hun er svaert glad for Bognø og Harbergs engasjemen­t.

Ordføreren: – Skulle startet tidligere

Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) svarer slik når han blir spurt om kommunesty­ret bør involvere seg mer aktivt i saken:

– Nå er det først og fremst viktig at skoleledel­sen på skolen og i kommunen får iverksette de tiltakene som Fylkesmann­en har pålagt, og opprette de forbindels­er og instanser som trengs for å komme i gang. Så får vi se hvor mye vi trenger å bli orientert. Det er i alle fall naturlig at oppvekst- og utdannings­utvalget blir orientert.

Han nevner at kontrollut­valget ble orientert om saken torsdag.

– I hvilken grad kommunesty­ret som helhet skal holdes orientert, får vi ta etter hvert, men foreløpig er det viktig at fagutvalge­t blir orientert, og at de får muligheten til å jobbe med de tiltak som er pålagt, sier Glimsdal.

– Harberg sier han er sjokkert over hvor lang tid det tar, og at det gjøres så lite konkret. Hva sier du til det?

– Jeg skulle gjerne sett at det var satt inn flere tiltak på et tidligere tidspunkt, og at det var grepet tak i saken på en grundigere måte tidligere. Men at de er lite konkrete nå, er ikke mitt inntrykk.

Når det gjelder ønsket om å opprette et innsatstea­m for slike saker, er Glimsdal enig i at det er en god idé, og viser til at det allerede er vedtatt å opprette et slikt team.

 ??  ??
 ??  ?? UTÅLMODIGE: Svein Harberg og Trond Erik Bognø i Høyre etterlyser konkrete tiltak for å løse en mobbesak.
UTÅLMODIGE: Svein Harberg og Trond Erik Bognø i Høyre etterlyser konkrete tiltak for å løse en mobbesak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway