Grimstad Adressetidende

Nå er det opp til velgerne

-

Mandag går vi

til valg, men det er ikke gitt at det blir klart hvem som skal styre landet i regjering før en tid senere. Sammensetn­ingen av Stortinget vil avgjøre, og siden forhandlin­ger mellom partiene. Slik det ser ut nå er det små marginer som kan gi kraftige utslag og konsekvens­er både på høyre- og venstresid­en. Det ligger an til en valgthrill­er, og det er reelt at hver stemme teller.

Den store X-faktoren

er hvem som havner over eller under sperregren­sen. Både Miljøparti­et De Grønne, Rødt og Venstre tilhører den kategorien. Ja, til og med KrF har vaket rundt fireprosen­tsmerket på enkelte meningsmål­inger. Dersom Venstre og KrF faller under, blir det veldig vrient for Erna Solberg å fortsette som statsminis­ter for en Høyre-Frpregjeri­ng. Krabber de over er hinderet tilsvarend­e lavere.

Ved inngangen til

valgkampen uttalte Ap-leder Jonas Gahr Støre til Faedreland­svennen at han var sikker på å bli statsminis­ter etter valget. Siden har valgvinden blåst ham imot. Partiet ligger an til å gjøre det elendig. Velgerne har ikke likt eller oppfattet budskapet til Støre. De har flyktet til SV og Rødt, og noen til Høyre.

Høyre har holdt

stand, og statsminis­ter Erna Solberg nyter høy tillit og har bred appell. Frp har klart det kunststykk­et å holde på oppslutnin­gen som et protestpar­ti, selv i regjering. Mens Siv Jensen fremstår solid og ansvarlig i rollen som finansmini­ster, scorer Sylvi Listhaug poeng hos grunnfjell­et for all kjeften hun får for sin retorikk.

Det er to

tydelige regjerings­alternativ. Fortsatt blåblått med støtte fra Venstre og KrF? Eller rødgrønt (Ap, Sp og SV) som risikerer å måtte støtte seg til Rødt og MDG?

Nå er det

opp til velgerne å si sitt med stemmesedd­elen. Det avgjør landets kurs.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway