Grimstad Adressetidende

– Ikke en typisk mobbesak

Skolesjef Niels Songe-Møller og kommunalsj­ef Bjørn Kristian Pedersen svarer på kritikken fra Høyre.

- SKOLEMILJØ

Ledelsen for oppvekst- og kultursekt­oren i kommunen har sendt Adressa følgende redegjørel­se etter å ha blitt konfronter­t med Bognø og Harbergs utspill om håndtering­en av mobbesaken:

«Det er riktig at det over tid har vaert en utfordrend­e sak ved en av kommunens skoler som handler om elevenes skolemiljø. Det er også riktig at noen elever har opplevd utrygghet og engstelse for det som skjedde rundt dem på skolen.

Dette er imidlertid ikke en typisk mobbesak der noen barn mobber og andre barn blir ofre. Det handler i utgangspun­ktet om små barn i en klasse der det er elever med utfordring­er med tanke på adferd. Alle elevene har en individuel­l rett å oppleve trygghet og et godt skolemiljø, og det er skolens og kommunens plikt å sørge for at denne plikten blir oppfylt for alle, uansett hva som er årsaken. Fylkesmann­en har vurdert at skolens tiltak frem til januar 2017 ikke var tilstrekke­lig egnet til å gi de fem elevene trygghet på naerskolen sin. Fylkesmann­en har derfor stilt flere krav til skolen og kommunen. Det arbeides nå med en rekke omfattende og helt konkrete tiltak for å innfri fylkesmann­ens krav. Blant annet er det hentet inn ekstern kompetanse fra Utdannings­direktorat­ets veilederko­rps og fra RVTS SØR. Det som er viktig nå, er at skolen og kommunen får gjennomfør­t de konkrete tiltakene som er nødvendige for at de fem elevene kan komme tilbake til sin naerskole så raskt som mulig. I mellomtide­n har elevene et godt skolemiljø på naboskolen. Vi vil fortløpend­e orientere det politiske miljøet i Grimstad kommune om saken, saksforløp­et og om hvilke konkrete tiltak skolen og Grimstad kommune har iverksatt».

 ?? ARKIV ?? ARBEIDER: Bjørn Kristian Pedersen (t.v.) og Niels Songe-Møller forsikrer at kommunen arbeider med omfattende tiltak for å løse saken.
ARKIV ARBEIDER: Bjørn Kristian Pedersen (t.v.) og Niels Songe-Møller forsikrer at kommunen arbeider med omfattende tiltak for å løse saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway