Grimstad Adressetidende

Åpnet anlegg til 20 mill.

Biesletta i ny drakt er nå offisielt åpnet etter et år med arbeider.

- SAMFERDSEL Martin Haugen

Statens vegvesen inviterte til høytidelig åpning med snorklippi­ng, taler, pølser og brus i et grått septemberv­aer. Pølsene satte spesielt fjerdeklas­singene fra Jappa skole pris på. De var invitert til åpningen, og jublet da ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) og fylkesordf­ører Tellef Inge Mørland (Ap) klippet snora. Ikke på tvers av bilveien, men av fortauet.

– Dette er en stor dag og en festdag. Nå får dere en mye tryggere vei å gå og sykle på, sa Glimsdal til barna.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg synes det er blitt veldig fint, funksjonel­t og fremtidsre­ttet. Det er på en måte en start på de nye bypakkene, sier Siri Vevstad, Vegvesenet­s prosjektle­der for den nye Biesletta.

Jobben har tatt cirka et år, og har kostet i overkant av 20 millioner kroner. Det er Repstad anlegg som har gjort jobben.

Selv om resultatet til slutt ble bra, har ikke alt gått knirkefrit­t. Senest onsdag ble den nye asfalten på bilveien høvlet av og erstattet med et helt nytt lag asfalt, ettersom det første laget ble for humpete.

Skryter av naboene

Vevstad skryter av beboerne langs veien, og får måten de har håndtert det å få et stort veiprosjek­t så tett innpå seg.

– Det er alltid noen som blir berørt, men vi har prøvd å vaere så skånsomme som mulig. Jeg tror alle er fornøyde, sier hun.

Odd Gunnar Repstad, som driver bilforretn­ingen på Biesletta, var til stede under åpningen. Han er svaert fornøyd med det ferdige resultatet.

– Det er blitt kanonfint, sier han.

 ??  ?? OMSVERMET: Siri Vevstad, prosjektle­der for Statens vegvesen, holdt tale. Publikum tok oppfordrin­gen om å trekke naermere på alvor.
OMSVERMET: Siri Vevstad, prosjektle­der for Statens vegvesen, holdt tale. Publikum tok oppfordrin­gen om å trekke naermere på alvor.
 ??  ?? JUBLET: Fjerdeklas­singene fra Jappa skole jublet fa Tellef Inge Mørland og Kjetil Glimsdal klippet snora over det nye fortauet.
JUBLET: Fjerdeklas­singene fra Jappa skole jublet fa Tellef Inge Mørland og Kjetil Glimsdal klippet snora over det nye fortauet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway